Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet se suma a la petició per tal que la Generalitat no tanqui les targetes d'ajuts alimentaris

Imatge 1.
Imatge 1
L'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, és un dels 30 alcaldes i alcaldesses de l'Àrea Metropolitana de Barcelona que han signat la carta adreçada als consellers d'Educació i d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat, expressant el seu desacord davant la instrucció de tancar les targetes moneder de les beques menjador a data 31 de juliol. Els alcaldes reclamen que es mantinguin durant el tot el període de vacances, en suport de la infància més vulnerable. A Ripollet hi ha repartides un total de 633 targetes moneder de beques menjador.
A través del Consell Comarcal, el Departament d'Educació va informar als ajuntaments vallesans que, finalitzat el curs escolar, les targetes menjador deixaven d'estar vinculades als ajuts individuals de menjador corresponents al període de suspensió del servei de menjador escolar, obrint la porta a que s'habilitin altres ajuts fins a la seva caducitat, el 31 de desembre. Així, des del passat dilluns, ja no es poden gestionar incidències, incloses les substitucions de targetes per qualsevol motiu i el departament d'Educació va iniciar el procediment per recuperar tot l'import de les targetes moneder que no s'han distribuït i que encara tenien el saldo íntegre.

Les famílies beneficiàries que disposin d'una targeta moneder han d'exhaurir el saldo que encara tinguin disponible abans del 31 de juliol de 2020, ja que, a partir d'aquesta data, el Departament d'Educació iniciarà el procediment per recuperar els saldos que hi puguin restar i deixar les targetes amb saldo zero. A més, les famílies han de conservar les targetes per tal de tornar-les, durant el mes de setembre, al centre educatiu on estigui escolaritzat.

L'Ajuntament de Ripollet, conscient de la problemàtica que suposa aquest tancament, preveu altres ajuts alimentaris, dins el Pla de Xoc. Així, aquest estiu no es tancarà, com és habitual, el rebost de Càritas, que rebrà el suport de persones voluntàries i es reforçarà amb distribució d'aliments per part de Creu Roja, atenent famílies derivades per Serveis Socials. D'altra banda, aquest any La Gresca ofereix casal d'estiu fins al setembre, que inclou servei de menjador, amb beques de la Fundació de l'Esplai i de l'Ajuntament. Tot i això, aquestes actuacions resulten insuficients, motiu pel qual espera que la pressió a la Generalitat per part dels alcaldes metropolitans obtingui una resposta favorable.

Ripollet, 29 de juliol de 2020