Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet reivindica la bandera de l'arc de sant martí en el Dia de l'Alliberament LGTBI

Imatge 1.
Imatge 1
Un any més, com es fa des de l'any 2015, la bandera LGTBI torna a onejar davant l'edifici de l'Ajuntament i la bandera ripolletenca LGTBI està col.locada al balcó de la ràdio municipal durant els dies previs i posteriors al 28 de juny, dia de l'orgull LGTBI.
Cap sentència hauria d'impedir l'obligació de tota administració de vetllar i protegir alscol·lectiu de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals. En aquest sentit, l'Ajuntament de Ripollet està d'acord amb el dictamen de l'Observatori Contra l'Homofòbia  on remarca que "la defensa de valors i drets fonamentals, de rang constitucional, no es pot entendre mai com una lluita partidista o sense neutralitat institucional, fins i tot si hi hagués algun partit polític contrari a aquests valors, en tant que, com consagrats en el text constitucional, constitueixen els pilars sobre els quals se sosté el nostre sistema democràtic, vinculant a tots els poders públics de l'Estat".
La voluntat del govern municipal sempre ha estat promoure polítiques públiques LGTBI i més encara amb el context actual d'augment de LGTBI-fòbia a Catalunya i del ressorgiment d'odi i de l'extrema-dreta a tot l'estat.
Segons l'informe "L'estat de l'LGTBI-fòbia a Catalunya 2019" elaborat per l'Observatori contra l'Homofòbia presentat el passat dia 25 de juny, durant el 2019 les agressions LGTBI-fòbiques han augmentat un 41,6% respecte a l'any anterior, passant de 113 casos a 2018 a 160 en 2019, sent la província de Barcelona la que mes casos registra (enllaç a l'informe https://t.co/T5I2fojRge?amp=1)
Unes dades molt preocupants a les quals, malauradament, cal sumar dues agressions més d'aquesta mateixa setmana als municipis de Sant Boi de Llobregat i Sant Adrià de Besòs. Agressions que des del consistori ripolletenc es denuncien i refermen més encara la necessitat de fer efectives aquestes polítiques públiques amb mes fermesa i convicció. En aquest sentit, recordar que l'Observatori contra l'Homofòbia compta amb un Punt LGTBI a la nostra ciutat, on es pot adreçar qualsevol persona que rebi qualsevol tipus de discriminació per la seva orientació sexual i/o de gènere o si necessita ajuda psicològica. Només cal escriure a coordinacio@och.cat o bé trucar a l'Oficina de Drets Socials al teléfon 935046007.
Per últim, des del consistori convidem a tota la ciutadania a fer seva la diada del 28 de juny, penjant al seu balcó la bandera de l'arc de Sant Martí, omplint de colors la ciutat, i que es sumin i participin en els actes de la Diada LGTBI, l'Orgull de Ripollet!, que tindran llocs el 17 i 18 de juliol i on els pròxims dies s'anunciaran els actes programats.
Ripollet, 26 de juny de 2020.