Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula del pla de xoc local avança en les mesures de la reparació de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
La Taula del pla de xoc, que va reunir-se el passat 11 de juny, està treballant sobre les propostes concretes, sorgides de les diferents trobades que han realitzat cadascuna de les tres subcomissions de treball: Desenvolupament econòmic, Desenvolupament comunitari i Drets socials.
Moltes de les mesures proposades per les subcomissions, donada la situació de crisi econòmica, social i sanitària generada per la Covid-19, són de caràcter urgent, algunes de les quals ja s'estan duent a terme, i se centren en la demanda d'ajuts i accions d'impuls dels diferents àmbits de la vida local. A banda de les mesures econòmiques i de reactivació del teixit productiu, la Taula del pla de xoc també contempla mesures de caire social, de protecció i higiene, accions formatives i d'orientació i la creació d'una xarxa de voluntariat, entre d'altres. A més, s'ha parlat de la prioritat de buscar nous espais i definir els usos dels equipaments, per tal d'adaptar-los a les necessitats actuals, tenint en compte les mesures de seguretat per evitar un rebrot.

La Taula del pla de xoc, presidida per l'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, compta amb regidors i tècnics municipals, així com els portaveus de tots els grups municipals i representants de la Unió de Comerciants de Ripollet (UCR), el Gremi d'instal·ladors CRM, la PAH, La Gresca, un d'entitats esportives i un altre d'entitats culturals. Aquesta setmana les diferents subcomissions treballen la proposta dels acords per a la seva aprovació a la Taula de Xoc i, posteriorment, al Ple Municipal. Tal com va explicar l'alcalde, el compromís és fer un únic document, per calendaritzar totes les actuacions i "executar-les amb la màxima celeritat possible, amb la voluntat de poder fer-ne seguiment, avaluació i veure què s'ha fet, què no s'ha pogut arribar a fer i per què".

Tant l'alcalde com la primera tinent d'alcalde, Pilar Castillejo, van destacar que, davant l'augment de la necessitat d'ajuts i altres mesures econòmiques també s'ha de tenir en compte la gran davallada d'ingressos que afecta l'Ajuntament, amb un càlcul inicial d'un milió d'euros menys dels previstos aquest 2020. Una situació que requerirà "fer una anàlisi acurada per no deixar ningú enrere", com va explicar Castillejo, a més de buscar subvencions d'altres administracions.

A la reunió també es va parlar de la necessitat de comptar amb un espai de memorial i la celebració d'un acte en memòria de les víctimes de la Covid-19, que s'està acabant de concretar. Van quedar alguns temes pendents de tractar, com són qüestions relatives a seguretat i mobilitat, que es parlaran demà dijous, 18 de juny, en una nova reunió de la taula del Pla de xoc.

Pla de Reconstrucció comarcal
D'altra banda, l'alcalde també va participar ahir dimarts, 16 de juny, al Consell d'alcaldies del Vallès Occidental, on es va debatre i aprovar el Pla de Reconstrucció de la comarca davant la crisi generada per la Covid-19. Osuna ha valorat positivament el Pla, així com el fet que s'hagin recollit moltes de les aportacions realitzades per l'Ajuntament de Ripollet. Entre elles, destaca la demanda de l'hospital Ernest Lluch, que afavoriria la descongestió de les urgències i l'ampliació del nombre de llits, així com la reivindicació d'una major dotació pressupostària pels Centres d'Atenció Primària. El Pla també recull altres mesures com ara polítiques socials d'acció comunitària, polítiques d'habitatge i concrecions en polítiques de mobilitat, així com mesures a nivell més intern, com és la creació d'unitats de treball o d'acció conjunta comarcal pel que fa a contractació, recursos humans o projectes europeus.

Ripollet, 17 de juny de 2020