Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament ofereix el seu suport i acompanyament als treballadors de Nissan

Imatge 1.
Imatge 1
Desenvolupament Econòmic ja prepara un pla d'atenció, en cas que l'empresa comuniqui demà el tancament de les plantes de Barcelona i Montcada, on treballen molts ripolletencs.
L'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, acompanyat per la regidora d'Ocupació, Empresa i Comerç, Meritxell Caler, i el coordinador de l'àmbit de Desenvolupament Econòmic, Antonio Quesada, s'ha reunit aquest matí amb una vintena de treballadors de les fàbriques barcelonines de Nissan. La plantilla està en vaga indefinida fa 24 dies, en protesta per les amenaces de tancament per part de la multinacional japonesa i a l'espera de conèixer demà el futur de les plantes. L'alcalde ha expressat als treballadors el seu suport i solidaritat i ha posat a la seva disposició els serveis de l'Ajuntament de Ripollet.

Osuna, que confia que finalment la pressió aconsegueixi que es mantingui la producció de Nissan a Catalunya, ha volgut conèixer de prop les necessitats dels treballadors i les seves famílies. Tant l'alcalde com la regidora han posat els serveis d'ocupació a la seva disposició. En aquest sentit, el coordinador de l'àrea ha explicat que estan elaborant un projecte, amb tres fases, per tal d'atendre'ls, en cas que finalment el desenllaç no sigui l'esperat. Aquest projecte inclouria, no només l'acompanyament social i laboral, sinó també emocional, a més d'orientació, formació i recerca d'ocupació. Antonio Quesada ha explicat que estan en contacte directe amb una trentena d'empreses locals del sector del metall, amb les que han treballat en el projecte Metalvallès, així com amb més d'empreses del sector de poblacions veïnes, en les quals centrarien la seva inserció laboral.

Ripollet, 27 de maig de 2020