Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot enllestit a Ripollet per entrar a la Fase 1

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament ha aprovat el Pla de de restabliment de serveis, sobre el qual anirà informant a la població fase a fase, sota l'etiqueta #ObrimRipollet.
Aquest dilluns, 25 de maig, arriba la fase 1 de la desescalada per la Covid-19 a tot Catalunya. Ripollet, dins la regió sanitària Metropolitana Nord, va entrar a la fase 0 avançada el passat 18 de maig i passarà aquest dilluns a la fase 1, juntament amb la regió de Barcelona i la Metropolitana Sud. A banda de les novetats anunciades per l'Estat respecte a la mobilitat, la reunió amb familiars i amics i la reobertura d'establiments, a Ripollet, l'Ajuntament ha planificat la desescalada al Pla de Restabliment de Serveis, que vol ser un exemple de prudència i de manteniment escrupolós de les normes de seguretat. Aquest pla, aprovat per la resolució de l'alcaldia 2020/1482 del 20 de maig, detalla les fases d'obertura dels diferents serveis i/o equipaments d'acord amb el que s'estableix al Plan de transición hacia una nueva normalidad, publicat pel Ministerio de Sanitat el 29 d'abril del 2020.

El Pla de Restabliment de serveis inclou propostes relatives a la reobertura dels espais dels diferents equipaments municipals que s'aniran obrint als usuaris. També contempla la previsió d'EPIS per al personal municipal i per al públic i/o usuaris, així com la necessitat d'eines o materials de desinfecció dels espais, entre d'altres aspectes.
Aquest document estarà en revisió permanent, segons es vagin produint novetats al voltant de la crisi de la Covid-19 i les directrius que puguin marcar les autoritats sanitàries i sempre garantint que no s'obrirà cap servei o equipament mentre no es puguin garantir les mesures de prevenció i protecció tant del personal municipal com de les persones usuàries.

#ObrimRipollet
L'Ajuntament continua apel·lant a la responsabilitat social i a la prudència en aquesta nova fase i demana a la ciutadania, quant a la reobertura dels serveis municipals, que prioritzi l'accés per via telefònica i telemàtica. Amb l'etiqueta #ObrimRipollet, el consistori anirà informant fase a fase de les noves mesures de la desescalada a les xarxes socials i a la web municipal ripollet.cat (consulteu imatges adjuntes).

CONSIDERACIONS GENERALS DE LA FASE 1
· Reunions familiars o amb amics: es permeten en domicilis privats o a l'espai públic, dins de la mateixa regió sanitària i mantenint dos metres de distància de seguretat, amb un màxim de 10 persones per trobada.
· Reobertura de terrasses: Bars i restaurants podran ocupar com a màxim el 50 % de les taules a l'aire lliure respecte a la llicència municipal. Cal mantenir una distància de 2 m entre taules, i estan permesos grups de com a màxim 10 persones. A Ripollet, l'Ajuntament permetrà a bars i restaurants ampliar l'espai de terrassa per a no perdre capacitat o crear-ne de noves.
· Hotels i allotjaments turístics: Podran obrir, mantenint clausurades les zones comunes.
· Cine, teatre i altres espectacles: Amb un màxim de 30 persones en el cas de recinte tancat i de 200 en espais oberts.
· Gimnasos: Poden obrir amb cita prèvia i amb un aforament màxim del 30 %, sense vestidors ni dutxes.
· Senderisme: Màxim amb un grup de 10 persones.
· Centres educatius i universitats: Per a realitzar funcions administratives, inclosa la preinscripció escolar.
· Vehicle privat: Si els ocupants viuen junts, poden anar-hi fins a 9 passatgers sense mascareta. Si no viuen junts, poden anar-hi dues persones per fila, utilitzant mascareta, obligatòriament.
· Petit comerç: Poden continuar obrint els locals de menys de 400 m2, sense cita prèvia i amb un aforament màxim del 30 %.
· Mercats setmanals ambulants: poden instal·lar-se 1/4 de parades habituals, amb un aforament màxim del 30 % i una distància de 2 metres entre parada i client.
· Segones residències: Es permet el desplaçament dins de la regió sanitària.
· Activitats turístiques i de natura: En grups de màxim 10 persones i amb cita prèvia.
· Vetlles i enterraments: es poden fer vetlles amb un màxim de 15 persones a l'aire lliure i 10 en espais tancats. Els enterraments estan limitats a 15 persones, amb distància mínima de 2 metres i mascareta.

Resum dels canvis de la fase 1 segons l'Ordre SND/440/2020 de 23 de maig
· Comerç: obertura de comerços en centres comercials si tenen accés independent des de l'exterior del centre comercial.
· Museus: es permet a les comunitats autònomes ampliar l'aforament fins al 50%, amb un mínim del 30%.
· Passeig de la població infantil (fins a 13 anys): no hi ha limitació a un adult per cada grup de passeig; es permeten grups fins a 10 persones no convivents, i sense límit en els convivents.
· Passeig i esport no professional de població de més de 13 anys: es permeten grups fins a 10 persones no convivents i sense límit en els convivents.
· Obres en edificis i habitatges: se suprimeix la restricció vigent que no hi hagi ocupants a l'edifici i altres vigents; es permeten les obres lliurement sempre que es garanteixi 2 metres distància o mascareta, no contacte físic i la resta de mesures de seguretat generals.
· Residus: flexibilització dels criteris de gestió de residus domèstics i sanitaris.

Ripollet, 23 de maig de 2020