Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i el teixit productiu local estudien com reactivar l'economia davant la Covid-19

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest dilluns, 4 de maig, l'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, juntament amb la regidora d'Ocupació, Empresa i Comerç, Meritxell Caler i tècnics del Departament, va reunir-se, a través de videoconferència, amb representants del teixit productiu local per tal d'analitzar la situació generada per la crisi de la Covid-19 i trobar propostes conjuntes per reactivar l'economia local. La taula de treball compta amb representants de la Unió de Comerciants de Ripollet (UCR), l'Associació d'Empreses de Ripollet (AER), el Gremi d'Hostaleria, el Gremi d'Instal·ladors i el Mercat Municipal, tot i que aquest darrer no va poder participar en la reunió.
Aquesta taula, que aglutina les entitats del teixit productiu local, no és la que s'ha de constituir segons acord de Ple i que haurà de treballar en substitució del Consell d'Administració del Patronat Municipal d'Ocupació, però l'Ajuntament ha vist la necessitat de crear aquest grup de treball per tal de recollir les demandes de cada sector i establir punts comuns, donada la situació excepcional generada per la Covid-19.

Línies de treball
Quant al contingut de la reunió, es van establir diferents línies de treball en les quals aniran aprofundint en les diverses trobades. Es tracta de temes com l'economia circular; les ajudes directes per al comerç i l'hostaleria; ajudes per a la compra de material EPI; la petició d'ampliació de terrasses per part del Gremi d'Hostaleria, per tal de compensar les pèrdues acumulades i les que suposa obrir amb només el 50% d'aforament, així com la mediació entre propietaris i llogaters locals. Durant la trobada virtual també es va parlar del reforç del teixit associatiu i d'explorar noves vies per tal de reforçar l'ús de la Targeta Més, vinculant-la a l'economia circular i a la possible adhesió al Market Place que associacions de comerciants d'arreu de Catalunya estan acabant de dissenyar.

La informació és una altra de les prioritats de la taula de treball. Així, es va parlar d'incloure al web municipal un apartat especial amb la informació relacionada amb la Covid-19, com ara ajudes, mesures, taxes, recomanacions o enllaços a les associacions. El Departament d'Empresa i Comerç està treballant en la realització de càpsules de formació i vídeos amb informació sobre temes d'interès general.

A banda del contacte directe, via xarxes socials, el grup de treball s'ha emplaçat a mantenir reunions periòdiques, mínim cada 15 dies, per tal de trobar conjuntament respostes que permetin encarar els difícils reptes que tenim al davant, amb el màxim de garanties i consens possible.

Ripollet, 6 de maig de 2020