Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El servei de préstec virtual a la Biblioteca de Ripollet creix un 340%

Imatge 1.
Imatge 1
Des del tancament de la Biblioteca municipal de Ripollet, el passat dijous 12 de març, a causa de la situació d'emergència sanitària generada per la COVID19, l'equipament, que no ha deixat de donar servei, ha experimentat un fort creixement pel que fa al préstec de llibres electrònics a través de la plataforma eBiblio. Un resultat, en part, gràcies a la tasca de promoció que la Biblioteca ha fet per donar a conèixer la seva oferta de productes virtuals, així com el seu funcionament.

Durant aquestes setmanes de confinament, el préstec de llibres electrònics a través de la plataforma eBiblio és el servei que està gaudint de més demanda i ha experimentat un fort creixement. Només des del 16 de març, el servei ha augmentat en més d'un 340% en préstecs virtuals. Mentre a principis d'any se servien una quarantena de títols mensuals, al mes de març s'han enregistrat fins a 155 títols de llibres digitals prestats (consulteu taula de dades a la imatge adjunta).

L'eBiblio és el servei de préstec gratuït de les biblioteques catalanes que permet accedir a continguts digitals (llibres, pel·lícules, revistes, audiollibres, etc.) amb el carnet de les biblioteques públiques. El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha augmentat la col·lecció digital per fer front a l'increment de la demanda generalitzada.

S'espera que aquesta xifra de préstecs augmenti considerablement en les pròximes setmanes. Per aquest motiu, la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona ha habilitat un carnet de biblioteca temporal per facilitar l'accés a la plataforma eBiblio, i així permetre que tota la ciutadania pugui fer-ne ús d'aquests serveis virtuals.

Ripollet, 14 d'abril de 2020.