Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Ripollet se suma a la petició de dades sanitàries a la Generalitat sobre el COVID-19

Imatge 1.
Imatge 1
L'ACM ha adreçat una carta a la Consellera de Salut en nom de tots els Ajuntaments demanant un protocol i dades d'afectació del COVID-19 per cada municipi
L'Alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, juntament amb els alcaldes i alcaldesses de la majoria de municipis de Catalunya, lamenta que des de l'inici de l'estat d'alarma no hagin rebut dades oficials sobre l'impacte del COVID-19 entre els seus veïns i veïnes. És per això, que el passat 23 de març, el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler, va adreçar una carta a la Consellera de Salut, Alba Vergés, en nom de tots els ajuntaments de Catalunya, per tal de demanar que facilitin informació als consistoris i que aquests la puguin traslladar a la ciutadania.

A Ripollet, les dades rebudes fins ara són les de les persones ateses al nostre hospital de referència, el Parc Taulí, sigui quin sigui el seu municipi d'origen. Actualment, la Generalitat està treballant en habilitar un sistema per a facilitar aquestes dades però, ara per ara, el personal que podria atendre aquestes tasques està fent altres feines més prioritàries.

Tenint en compte que aquesta situació excepcional pot allargar-se, l'ACM demana un protocol específic i continuat de comunicació entre el Govern de la Generalitat i els ajuntaments en les dades sobre els malalts i les víctimes de la COVID-19. Una informació indispensable per poder prendre decisions a nivell local i demanar mesures supramunicipals i també necessària per a traslladar-la a la ciutadania i alhora poder fer costat als familiars dels contagiats i de les víctimes. " La informació i la transparència és una de les demandes que més ens està fent la població aquests dies i volem poder donar una resposta", ha afegit l'alcalde de Ripollet. 

Ripollet, 27 de març de 2020