Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament anul·la les activitats i actes municipals i tanca alguns espais de pública concurrència

Imatge 1.
Imatge 1
Aquestes són dues de les mesures de prevenció del coronavirus preses aquest migdia en una reunió amb tècnics i membres de l'equip de govern.
Aquest matí, s'ha activat la fase d'alerta del Pla d'actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents de potencial alt risc. Incloses en aquest pla, la Generalitat de Catalunya ha anunciat avui dimecres una sèrie de mesures per tal de fer front a la propagació del Coronavirus SARS-CoV-2. Aquestes mesures inclouen esdeveniments esportius a porta tancada, a excepció dels d'esport de base que poden comptar amb familiars al públic; la suspensió de les activitats amb més de 1.000 persones, l'aforament a una tercera part de la capacitat a les activitats amb menys gent, així com un pla de mesures per tal de pal·liar els efectes econòmics. Des del departament d'Educació es demana als centres la suspensió de qualsevol activitat no lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres, entre altres.

Davant aquestes mesures, i en la mateixa línia de prevenció de la transmissió del Coronavirus SARS-CoV-2, a requeriment de l'Alcaldia s'ha activat un grup de treball format per responsables dels departaments municipals ocupats en la gestió de serveis i activitats d'atenció a la ciutadania, així com membres de l'equip de govern, que s'ha reunit aquest migdia. En aquesta reunió, i seguint els criteris fixats tant pel govern de l'Estat com de la Generalitat de Catalunya, s'han pres algunes mesures preventives, especialment relatives a serveis i equipaments municipals adreçats, principalment, a la població de risc, gent gran i infància.

Així, a través d'un decret d'alcaldia, s'estableixen les següents mesures:
- S'anul·len tots els actes i activitats culturals, esportives o veïnals organitzades per qualsevol departament municipal. Pel que fa als actes organitzats per entitats, es recomana el seu ajornament i, en cas de no ser així, que es respectin els criteris marcats per la Generalitat de Catalunya quant a públic i aforaments.

- S'anul·len totes les activitats extraescolars municipals, incloent-hi l'esport extraescolar i els serveis del Centre Obert La Placeta, el KFTÍ i el KFTÓ.

- Es tanquen al públic els equipaments municipals següents:
  • Casal d'Avis
  • Biblioteca municipal
  • Centres cívics
  • Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata
  • Gimnàs del poliesportiu municipal
  • Club de la Feina. Aquest servei es continuarà prestant a les dependències d'Ocupació (c. de Sant Sebastià, 26)

Resten obertes pel seu ús les piscines municipals i la resta d'espais esportius exteriors, tot i que es recomana a la ciutadania que no en faci ús si no és estrictament necessari.

Aquestes mesures tindran efectes des del dia d'avui, 11 de març, i durant un termini de quinze dies. Tot i això, aquestes actuacions podran modificar-se en funció de les informacions que es vagin produint i que comuniquin les autoritats pertinents.

A nivell intern, el Departament de Persones de l'Ajuntament de Ripollet ha fet arribar als seus treballadors informació sobre mesures generals de prevenció del Coronavirus SARS-CoV-2, així com mesures concretes per al personal de la Policia Local i Protecció Civil. S'està treballant un protocol d'actuació que marcarà diferents mesures en funció de cada servei o lloc de treball. Es tracta de mesures, de caràcter reactiu o preventiu, que, en tot cas, seran excepcionals, puntuals i pactades amb els representants sindicals del personal municipal.

Facilitem l'enllaç amb tota la informació relativa al Coronavirus SARS-CoV-2 facilitada per la Generalitat de Catalunya.

Ripollet, 11 de març de 2020