Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plaça de l'Onze de Setembre es transforma en una plaça "per viure-la"

Imatge 1.
Imatge 1
La conversió en una zona per a vianants també preveu l'habilitació de noves zones de càrrega i descàrrega on es posarà en marxa la iniciativa "Compra i adéu", aparcaments per a motos i noves places per a persones amb diversitat funcional.
L'Ajuntament de Ripollet, en el marc de l'any Sumem Verd i continuant amb els projectes de pacificació de l'espai públic, ha decidit transformar la plaça de l'Onze de Setembre en un espai exclusiu per a vianants. A partir d'avui dilluns, 2 de març, ja no es permet l'aparcament, restant senyalitzat. Dimecres dia 4, la plaça de l'Onze de Setembre restarà definitivament tallada al trànsit de vehicles. "El compromís és que la plaça tingui vida i sigui una plaça per conviure, amable, on es facin activitats i on es dinamitzi el comerç", ha explicat el regidor de Mobilitat i Via Pública, Fran Sánchez. 

Aquesta transformació és una de les actuacions recollides en el Pla de mobilitat i pacificació de la zona centre, aprovat l'any 2018, i un exemple de la priorització d'aquelles polítiques i projectes que posen les persones al centre. El passat 20 de febrer, el govern municipal va convocar una reunió amb veïns i comerciants de la zona per tal d'explicar el projecte. A la trobada, que va tenir lloc a l'espai Domènec Torras del Teatre Auditori del Mercat Vell, l'acollida per part dels veïns va ser positiva, segons el mateix regidor, mentre que els comerciants van mostrar cert neguit davant aquest canvi. El govern, que ha recollit algunes de les aportacions realitzades durant la reunió, com ara habilitar places d'aparcament per a motos, ha adoptat el compromís d'informar amb més temps les futures actuacions de pacificació per tal de poder respondre a les diferents sensibilitats. A la plaça de l'Onze de Setembre també s'habilitaran noves zones de càrrega i descàrrega i noves places per a persones amb diversitat funcional. A més, tant el regidor de Mobilitat i Via Pública, Fran Sánchez, com la regidora de Comerç, Txell Caler, han acordat fer un seguiment i reunions periòdiques amb els comerciants. 

Compra i adéu!
Una de les iniciatives que es posaran en marxa per tal de facilitar les compres és "Compra i adéu", basada en la iniciativa "Petons i adéu!" que s'ha posat en marxa davant de les escoles a diferents municipis catalans. Es tracta de facilitar les compres i la circulació, deixant 5 minuts d'estacionament a les zones de càrrega i descàrrega perquè veïns i visitants pugui realitzar les seves compres.

Aquesta pacificació, com ja s'ha fet amb el carrer de Sagrera, respon a la voluntat de fer una ciutat més amable, on els veïns i veïnes puguin fer ús i gaudir del seu entorn més proper, amb actuacions que representen una millora de la qualitat de vida de totes les persones que viuen i treballen a Ripollet. La plaça vol ser, a partir d'ara, un espai cultural encara més viu. Un exemple d'això serà la inauguració, el pròxim divendres 6 de març, de l'exposició d'AFOCER "Juntes som més fortes", dins els actes del 8 de març. L'acte tindrà lloc a les 19 h i finalitzarà amb una actuació de dansa contemporània a càrrec de Bunkay. Aquesta mostra restarà a la plaça durant tot el mes de març.

Ripollet, 2 de març de 2020