Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet crea una xarxa de punts segurs davant casos de violència masclista

Imatge 1.
Imatge 1
El pròxim 8 de febrer, l'Ajuntament de Ripollet i el Comitè de Dones repartiran els primers identificadors.
L'Ajuntament de Ripollet, a proposta del Comitè de dones, ha impulsat una iniciativa per a identificar punts segurs davant de casos de violència masclista. Es tracta d'establiments locals, com ara bars, restaurants i comerços de Ripollet, així com oficines i equipaments municipals. Així, parlem d'una xarxa que inicialment comptarà amb una cinquantena de punts segurs, però que es podrà anar ampliant conforme els establiments es vagin adherint. Els establiments comercials i hostalers s'identificaran amb vinils amb la frase "Establiment lliure de violència masclista". En el cas dels equipaments públics, es pintarà al terra de l'entrada la frase: «Espai lliure de violència masclista».

Aquesta identificació suposa que l'establiment assumeix la responsabilitat de garantir la seguretat de qualsevol persona víctima d'una agressió masclista i activar el protocol contra la violència sexista i LGTBIfòbica que l'Ajuntament de Ripollet va fer públic la passada Festa Major i que serà entregat i degudament explicat a cada establiment.

El pròxim 8 de febrer, a les 12h, l'Ajuntament de Ripollet i el Comitè de Dones faran una actuació conjunta per tal de repartir els identificadors als primers establiments adherits i pintar a l'entrada del Centre Cívic de Can Mas la frase "Espai lliure de violència masclista".

Quant als edificis públics, es preveu visibilitzar com a punts segurs totes les oficines municipals, escoles bressol, equipaments culturals, esportius i centres cívics, així com el Mercat Municipal i el Casal d'Avis. També s'enviarà una carta a escoles, instituts i centres d'atenció primària convidant a sumar-se a la iniciativa.

Ripollet, 3 de febrer de 2020