Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament augmentarà el seu fons local amb objectes de la casa adquirida a Pont Vell-Tiana

Imatge 1.
Imatge 1
Abans d'acabar l'any s'espera tenir enllestits els treballs de tria i documentació de tots els objectes que hi ha a l'immoble adquirit per l'Ajuntament de Ripollet a la carretera de l'Estació núm. 8 i c/ Doctor Gil, núm. 3. L'objectiu és seleccionar aquells objectes que tinguin un valor cultural o patrimonial, per tal d'ingressar-los i documentar-los com a fons local. Es tracta d'una variada col·lecció de peces, entre els quals destaquen productes de merceria, com ara fils i dibuixos de brodats, donat que va ser el negoci familiar instal·lat a l'edifici durant anys.

També s'han trobat peces de roba de finals del segle XIX i principis del segle XX, així com eines del camp i altres objectes com ara llibres i revistes. Els treballs els està portant a terme una empresa especialitzada i el seu cost l'assumeix íntegrament la Diputació de Barcelona. El següent pas serà realitzar un estudi històric arquitectònic de l'immoble, de principi del segle XX i amb un tipus d'edificació pràcticament desaparegut al municipi.

La finca té una superfície, segons cadastre, de 425 m2 i va ser adquirida per l'Ajuntament el passat mes de maig, per un import de 670.000 €, amb l'objectiu de fer realitat les demandes de veïns i entitats de tenir un centre sociocultural al barri. Demandes que van ser recollides a través d'un procés participatiu.

Ripollet, 5 de desembre de 2019