Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou clam contra els feminicidis pel 25N a Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament i la Taula Feminista han preparat un extens programa d'activitats sota el lema 'Ens volem vives' i el hashtag #ProuFeminicidis
Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les dones, que se celebra el 25 de novembre, l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Taula Feminista, ha elaborat un extens programa d'activitats que tindran lloc entre el 18 i el 27 de novembre. "Tot i que cada dia hauria de ser 25N, creiem que cal fer una aturada i posar el focus en aquesta data, ja que les dades són alarmants del que portem de 2019, amb 90 dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles", va explicar Meritxell Caler, regidora de Feminismes, durant la roda de premsa de presentació, el passat divendres 8 de novembre.

Atenció, prevenció i visibilització
Caler va explicar les línies en les que l'Ajuntament treballa per lluitar contra els feminicidis i qualsevol violència envers les dones. "Com a govern municipal no podem fer res per canviar la jurisprudència, però sí podem treballar en diverses línies com l'atenció a les dones i per això vam crear el SIAD". Aquest servei d'informació i atenció a les dones ha atès durant el que portem d'any 2019 a un total de 344 dones, ha realitzat 66 atencions psicològiques i 63 atencions jurídiques. Es tracta d'acompanyar i donar eines a dones que han patit o pateixen violència masclista.

L'altra línia és la preventiva, iniciada amb el punt lila de Festa Major i a través del protocol que es va treballar dins del SIAD i on es coordinen diferents departaments, serveis i cossos policials. Pel que fa al punt lila, la regidora ha assegura que "ha sigut molt positiu perquè aquesta visibilització i aquesta corresponsabilitat que va generar ha fet que no tinguéssim casos de violència masclista".

La darrera línia de treball és la de la visibilització, tal com es va fer amb el dispositiu lila de Festa Major i ara amb el programa dissenyat pel 25N. "No volem que la data passi desapercebuda i hem treballat conjuntament aquest programa des de la taula feminista, per crear consciència col·lectiva i que connecti amb el municipi, generant-lo amb diverses veus i amb dones que ja treballen en aquesta línia". La Taula Feminista, que ha treball el programa durant gairebé un mes i mig, està formada per tècniques de diverses àrees de l'Ajuntament, pel SIAD, per entitats feministes i per altres que s'han anat sumant.

El programa 'Ens volem vives', amb activitats entre el 18 i el 27 de novembre, compta amb diverses exposicions, tallers i formacions, una xerrada, vídeo fòrum i teatre fòrum, projeccions de cinema, un programa de ràdio especial, una sessió de l'hora del conte per a infants i una lectura conjunta del llibre 'Tothom hauria de ser feminista". Aquesta lectura serà el primer dels actes previstos pel dia 25, que continuaran amb una marxa lila pel municipi, a la tarda, la lectura del manifest i una acció de denúncia a càrrec del Comitè de Dones de Ripollet (Vegeu el programa al document adjunt).

Ripollet, 11 de novembre de 2019