Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Signat el conveni amb la Generalitat per la residència de la gent gran

Imatge 1.
Imatge 1
L'acord amb Afers Socials contempla 100 places de residència, 80 d'elles concertades, i 32 places concertades de centre de dia. En resposta a les preguntes de diversos grups municipals al Ple de setembre, l'Alcalde de Ripollet, Jose María Osuna, va anunciar aquest dijous, 26 de setembre, l'assoliment de l'acord entre l'Ajuntament i el Departament d'Afers socials de la Generalitat sobre la residència per a la gent gran. Aquest conveni de voluntats recull que Ripollet tindrà una residència amb capacitat per a 100 places, de les quals 80 seran concertades, i 32 places de centre de dia, totes concertades.

Per a l'alcalde, Jose M. Osuna, aquest "és un pas endavant important, que ha costat d'aconseguir molt de temps, però també creiem que assegura que la residència serà un equipament que compleix amb els requisits de qualitat, d'atenció i de serveis que es van treballar i que van sorgir fruit del procés participatiu Pensa en gran". Osuna també va assegurar que l'acord "significa una xifra ajustada entre allò que el Departament està en disposició de poder oferir i concertar i les necessitats que tenim a Ripollet".

Un cop signat el conveni, l'Ajuntament ha iniciat un procés d'adjudicació per tal de tenir un estudi de costos i viabilitat d'aquest equipament per a la gent gran, el qual ha de plantejar els diversos escenaris possibles, quant a construcció, tipus d'edificació i gestió. El govern municipal espera tenir enllestit l'estudi a finals de 2019, per tal de decidir i fer les licitacions de la construcció i la gestió durant el 2020. Així, durant la segona meitat del mandat la residència podria arribar a ser una realitat. "És un projecte de ciutat que requerirà molts esforços i l'impuls per part de tothom", va cloure l'alcalde.

Ripollet, 30 de setembre de 2019