Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet participa en un estudi sobre la infecció de Clamídia entre persones joves

Imatge 1.
Imatge 1
L'ICS instal·larà un estand a La prèvia de Festa Major de l'Aresta L'Ajuntament de Ripollet col·laborarà durant la Festa Major amb l'estudi d'investigació "Mostra de convivència" en espais claus, per a caracteritzar els joves amb risc d'infecció genital per Chlamydia trachomatis no diagnosticats. Es tracta d'oferir a les persones joves de 16 a 24 anys la participació en un estudi sobre la infecció per Clamídia, que afecta principalment a persones menors de 25 anys.

Aquesta és una infecció de transmissió sexual, que afecta els òrgans genitals, el recte i, menys freqüentment, la gola. Molt sovint la infecció genital per clamídia és asimptomàtica i, si no és diagnosticada ni tractada a temps, pot progressar i causar problemes de salut greus a curt i a llarg termini.

L'estudi el porta a terme la Direcció d'atenció primària Metropolitana Nord, on participen 7 centres d'atenció a la salut sexual i reproductiva (entre ells el de Cerdanyola-Ripollet). La investigació, becada per la Fundació IDIAP Jordi Gol, compta amb la col·laboració de l'institut d'oncologia (ICO).

Les persones joves que hi vulguin participar es podran apropar a la taula que s'ubicarà a la Plaça del Molí a partir de les 23.30 h, aquest dijous 22 d'agost, dins La Prèvia de Festa Major, que organitza el col·lectiu l'Aresta i que s'ha prestat a col·laborar en el projecte.

Les persones que hi participin hauran de signar un full de consentiment, omplir una breu enquesta i donar una mostra d'orina en el cas dels nois i una mostra vaginal en el cas de les noies. Els resultats es processen i en cas de trobar-se casos positius es tracten en consulta habitual uns dies desprès.

Ripollet, 19 d'agost de 2019