Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 20 de juliol arriba la Diada LGTBI. L'orgull de Ripollet!

Imatge 1.
Imatge 1
Enguany coincideix amb els 50 anys de les revoltes d'Stonewall
El passat 28 de juny, Dia Internacional de l'allibertament LGTBI, es va presentar el cartell de la Diada LGTBI a Ripollet. Es tracta de la 4a edició d'aquesta festa, que tradicionalment tanca els actes de l'orgull a la comarca, on cada vegada pren més rellevància. La presentació del cartell va realitzar-se tot després de la hissada de bandera de l'arc iris de Ripollet, amb la imatge del pollet. L'acte va comptar amb la presència del regidor de polítiques LGTBI, Fran Sánchez, membres de l'associació Proud Ripollet, de l'Observatori contra l'homofòbia i de l'associació Parados Unidos.

La Diada LGTBI tindrà lloc el dissabte, 20 de juliol, a partir de les 20 h, al parc del riu Ripoll i comptarà amb concerts, lectura de manifest i actuacions. Aquesta festa, que l'any passat va aplegar més d'un miler de persones, substitueix, de forma simbòlica, la tradicional Nit de Bruixes que se celebrava a Ripollet la tercera setmana de juliol.

Sota el lema 'L'orgull de Ripollet!', com molta gent coneix la festa, la imatge central del cartell són uns llavis amb els colors de la bandera LGTBI i Trans. Uns llavis "que mostren desig, tant de que arribi la data, com de fer un gest de complicitat cap a la orientació sexual del col·lectiu i del gaudi en general", en paraules de Sánchez.

50 anys d'Stonewall
El cartell recorda els 50 anys dels fets d'Stonewall, als Estats Units, una revolta que va marcar l'inici de la lluita del col·lectiu LGTBI. Tal com va explicar el regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez, "aquesta lluita sempre s'identifica amb l'home gai i blanc i volem posar en valor que persones trans, afroamericanes i llatines, com ara la Sylvia Rivera i la Marsha P. Johnson, van ser les que van encapçalar la revolta".

La diada comptarà amb les actuacions d'artistes com La Pelopony; Gaga Xpression, tribut a Lady Gaga; Samantha Hudson i Circa Club, a més dels artistes locals Tonisha Heels, The Milkshake i Linda Atenea. També hi haurà un espectacle drag amb Estrella Xtravaganza, Lily Polyester i Tonisha Heels. Sánchez també va destacar la participació de Proud Ripollet, l'Observatori Contra l'Homofòbia, Diables de Ripollet, Parados Unidos i l'associació ASPADI de pares amb fills amb discapacitat, així com Epidemic Dance Show, SB Dance. Algunes d'aquestes entitats han participat a totes les edicions de la festa, animant any rere any a que se celebri. El Club Futbol Sala Ripollet portarà la barra amb preus populars. Durant la festa també es repartiran uns mocadors blancs amb el pollet LGTBI editat especialment per a la diada.

Exposició i cinema
Amb motiu del 28J, l'Ajuntament també ha programat una sessió de Cinema a la fresca, amb la projecció de la pel·lícula "Con amor, Simon", aquest divendres 5 de juliol, a les 22 h al pati del Casal de Joves. A més, fins al 19 de juliol, al vestíbul del Centre Cultural, poden visitar l'exposició fotogràfica 'Memòries en resistència', produïda per l'entitat Encara en Acció. 

Ripollet, 2 de juliol de 2019