Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Scènica, fil conductor dels Espais amb Encant 2019

Imatge 1.
Imatge 1
Enguany es vol fomentar la participació de la gent jove, amb activitats com un concert de Kanyapollet i un concurs d'Instagram amb una categoria pròpia.
La Regidoria de Patrimoni i Memòria Històrica, en col·laboració amb entitats, veïns i artistes locals, ha organitzat una nova edició d'aquesta celebració dels Espais amb Encant, coincidint amb el Corpus i les catifes florals. L'objectiu d'aquest esdeveniment és dinamitzar el centre històric de Ripollet i mostrar al públic el seu encant patrimonial. Aquest any, el fil conductor dels Espais seran les arts escèniques en els seus diferents vessants amb diversos espectacles programats durant el matí de diumenge, 16 de juny. 

Així, a la plaça d'en Clos tindrem una mostra de curts de teatre i dansa, amb el Rey Leon, a càrrec dels alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Can Mas. A l'Espai M. Aurèlia Capmany, La Careta Teatre escenificarà 'El viatge de Federico' i veurem el ball de la Xamuskina amb el Centre d'Esplai l'Estel. D'altra banda, La Careta Teatre també oferirà una mostra de circ a la xemeneia de Can Calvet. I la dansa contemporània entrarà a la capella de l'escola FEDAC, amb la ballarina Aina Paris, de Bunkay Dansa i la seva peça 'El dia de la marmota'. Una altra de les novetats d'aquest any és el concert que oferirà l'Associació Musical Kanyapollet a la plaça de la Constitució, de 12 a 14 h, amb els grups Debone i Trivoid. Durant la jornada, l'il·lustrador Javigaar començarà un mural a la façana de l'antic Ajuntament. També destaca el treball d'art floral vertical que realitzarà Joan Núñez i la performance musical que posarà punt final als espais a càrrec de Marta Ruiz i Lluc López. Ambdues activitats tindran lloc a la façana del carrer dels Afores, 22, i estan organitzades per Ca l'Elvira.

També tindrem espais ja consolidats, com el Jardí romàntic de la Casa Padró, on el grup de poesia del Casal d'Avis oferirà un recital de poesia; les enramades a la plaça de l'Onze de Setembre; Can Buxó, on l'ornamentació anirà a càrrec d'Acció Fotogràfica Ripollet, i el pati de la Casa Vila (Cal Queixalista) on actuaran els alumnes de l'Escola de Música.

A aquests es sumen altres espais tradicionals com la baixada dels corbs, el cup de vi del carrer de la Palma i la seu de la Societat Coral el Vallès a la plaça d'en Clos, que farà jornada de portes obertes durant el matí.

Un altre espai que es podrà visitar és l'Església de Sant Esteve, que tindrà jornada de portes obertes de 12 a 14 h i a l'absis ballarà, com cada any, l'Ou com balla, a càrrec de Ripollet Cultura i Tradició. A més, a l'espai ubicat entre l'església i la rectoria, trobarem una exposició de les ripolletenques Roser Saló i M. Dolors Glanadell.

Finalment, al carrer doctor Figarola podrem contemplar, un cop més, l'exhibició de carruatges en miniatura del ripolletenc Pere Navinès.

La fotografia també estarà present en aquesta edició amb un reportatge fotogràfic que durà a terme Afocer i un concurs de fotografia a Instagram que organitza Acció Fotogràfica Ripollet i que comptarà amb una categoria destinada als joves, fruit de la intenció que té l'Ajuntament d'implicar-los en aquesta festa d'art efímer intergeneracional.

Ripollet, 7 de juny de 2019