Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament sanejarà i asfaltarà un solar privat al carrer de Sant Joan de forma subsidiària

Imatge 1.
Imatge 1
Les queixes veïnals i l'incompliment del propietari de les ordres d'execució han motivat aquesta mesura 
Després de més d'un any de tràmits administratius i de diversos requeriments al propietari, l'Ajuntament, a través d'una resolució d'alcaldia d'execució subsidiària, procedirà a condicionar el solar situat al carrer de Sant Joan 8-12. Un espai que provoca, des de fa anys, problemes de salubritat i molèsties als veïns. El solar, de 1.200 m2, és propietat de la mercantil Soriano Catalana de promociones, que haurà de fer-se càrrec de les despeses generades d'aquesta execució i que ascendeixen a 25.219,54 €. Els treballs es preveuen iniciar el mes de juny i consisteixen en la desbrossada, neteja, anivellament i asfaltat del solar.

Des de 2005, l'Ajuntament ha tramitat diverses ordres d'execució en aquest emplaçament, per problemes de salubritat pública i queixes veïnals, netejant el solar, subsidiàriament, en diverses ocasions. A través d'una d'aquestes ordres d'execució, aquesta Corporació va construir, a càrrec del titular del solar, un tancament d'obra amb porta metàl·lica, davant el perill que suposava el tancament existent.

L'any 2016, vist que apareixien moltes deixalles en el solar i davant la manca de manteniment per part del propietari, l'Ajuntament va procedir a enderrocar subsidiàriament el tancament del solar, que va començar a ser utilitzat pels veïns com a aparcament, de forma espontània. L'ordre d'execució actual ha estat derivada després que els Serveis Tècnics Municipals hagin certificat que existeix un problema de generació i traspàs de pols i terres des del solar a la via pública i carrers adjacents, així com filtracions d'aigua. Es tracta d'una mesura d'execució forçosa que l'Ajuntament pot fer servir, segons la Llei d'Urbanisme, davant "l'incompliment injustificat de les ordres d'execució".

Ripollet, 9 de maig de 2019