Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

'Recupera la inspiració' és el lema de la 6a Caminada sense fum

Imatge 1.
Imatge 1
El pròxim 1 de juny se celebrarà a Ripollet la 6a Caminada sense fum, que enguany porta per títol 'Recupera la inspiració', que és el lema escollit per a la XIX Setmana sense fum, que se celebra del 25 al 31 de maig. L'objectiu d'aquestes iniciatives és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d'un ambient lliure de fum. La Caminada sense fum s'emmarca dins del Programa d'Atenció Primària sense Fum (www.paspf.cat) i el Pla d'Activitat Física, Esport i Salut de la Generalitat de Catalunya (www.pafes.cat) i està organitzada per l'Ajuntament de Ripollet i el personal mèdic i d'infermeria dels centres d'atenció primària de Ripollet, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Promoure hàbits saludables en família
Aquesta caminada va néixer ara a 6 anys, com una activitat comunitària oberta a totes les edats, destinada a la lluita contra el tabaquisme i amb l'objectiu de convertir-se en un referent pel que fa a la promoció d'hàbits saludables, especialment pel que fa al foment d'espais lliures de fum, d'una bona alimentació i de la pràctica d'activitat física.

Començarà a les 9 del matí, amb el lliurament de dorsals i aigua al Pavelló Joan Creus. Tot seguit es realitzaran uns estiraments, dirigits pel dr. Mampel, i a les 9.30 h s'iniciarà el recorregut, que passarà per la rambla dels Pinetons, l'avinguda de Maria Torras, el Parc dels Pinetons, el camí de la Serra, el Mas Duran, la Ctra. Ripollet-Montcada, el carrer de la Granja i l'avinguda del riu Ripoll, fins arribar al PAME. A mig camí es farà una altra activitat dirigida d'estiraments, a càrrec del dr. Mampel. En arribar-hi, es lliurarà una bossa commemorativa, aigua i fruita a tots els participants. Es dóna la circumstància que el mateix 1 de juny al matí se celebra la Festa de cloenda de l'Esport Escolar i s'espera molta afluència de públic i un gran ambient al Poliesportiu Municipal.

La inscripció és gratuïta i és pot realitzar, fins al 29 de maig, als CAPs de Ripollet (CAP Pinetons, CAP Farigola i CAP I), al Centre Cultural, al PAME, al Casal d´Avis i a les oficines de Drets Socials.

Ripollet, 6 de maig de 2019