Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ball, música i pirotècnia en la celebració del Dia Internacional de la Dansa 2019

Imatge 1.
Imatge 1
El dia 29 d'abril se celebra el Dia Internacional de la Dansa. Una diada que converteix la dansa en la gran protagonista, reconeixent i recolzant l'esforç constant de totes aquelles persones que s'hi dediquen. El DID també és una festa on compartir la passió per la Dansa en tota la seva diversitat i una ocasió per a acostar-la a la ciutadania. Enguany, el DID pren especial rellevància al nostre municipi, en ser una de les activitats destacades de l'Any de les Arts Escèniques 2019 i presenta un programa on la dansa es barreja amb la música i el foc, omplint nous espais escènics durant el mes de maig. El DID ha estat presentat aquest dijous, 11 d'abril, en roda de premsa, pel regidor de Cultura, Oriol Mor, acompanyat per Juan López, d'Urban Show, i Noelia España, de Dansa Jove. 

El programa, igual que els darrers tres anys, està impulsat per Bunkay Dansa, Dansa Jove, Urban Show (Epidemic) i SB-Dance amb el suport de l'Ajuntament, i compta amb la participació d'una quinzena d'entitats. L'objectiu d'aquest esdeveniment és que les entitats relacionades amb la pràctica d'aquesta disciplina artística comparteixin la seva tasca diària i l'apropin als veïns i veïnes de Ripollet.

Piromusical 'Miscelània'
Com a novetats d'aquesta quarta edició, destaca el trasllat de l'itinerari de dansa a diferents espais del parc dels Pinetons, on es farà el final de festa, amb l'espectacle Piromusical 'Miscelània', que també forma part de l'Any de les Arts Escèniques. Es tracta d'un espectacle de música, llum i foc, amb una posada en escena única i a càrrec d'un artista ripolletenc de gran rellevància a nivell internacional en l'àmbit de l'artesania pirotècnica, Manolo Osuna, creador del castell de focs de Festa Major i de piromusicals com el de cap d'Any a Barcelona 2017 o del 40 aniversari del Teatre Lliure.

Aposta pel flamenc
Pel que fa a la resta de propostes del DID 2019, amb activitats els dies 3, 4 i 8 de maig, enguany s'ha apostat per la formació en la disciplina de flamenc. Així, divendres, dia 3, s'han programat dues masterclass a càrrec de Yolanda Cortés, per a diferents grups d'edat. Dissabte al matí, al nou escenari del pati del Centre Cultural, es farà el tastet de dansa, amb actuacions i classes de dansa en diferents disciplines. I a la tarda, les activitats es traslladaran al Parc del Pinetons. El programa finalitzarà el dimecres, 8 de maig, amb Lo.Li.Ta, de La Taimada a la Biblioteca Municipal. Es tracta d'una proposta que fusiona literatura i dansa, al voltant del personatge de la gran novel·la de Vladimir Nabokov.

Cal destacar que el programa del DID va començar el passat cap de setmana, amb la programació per part de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell, de l'espectacle de la Companyia IT Dansa el divendres 5 d'abril. També forma part del programa l'espectacle familiar del passat diumenge al Teatre Auditori, a càrrec de la Cia. La petita Malumaluga.

Ripollet, 11 d'abril de 2019