Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fins al 9 de maig es pot demanar el vot accessible per a les eleccions municipals

Imatge 1.
Imatge 1
Els electors invidents poden sol·licitar a l'Ajuntament, fins al 9 de maig, el kit de vot accessible en Braille, tal com proposava la moció aprovada al Ple de març per a la instauració d'un sistema que garanteixi a les persones invidents exercir el seu dret a vot secret a les eleccions municipals. La moció va ser presentada pel grup municipal d'ADecidim, a proposta de l'Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC), la qual té engegada una campanya des de 2015 per al compliment efectiu del dret constitucional al vot secret ( art. 68.1 i 69.2 CE) per a les persones invidents i amb problemes de visió. La sol·licitud s'ha de fer a través d'una instància a l'OAC (C. de Balmes, 2).

A la sol·licitud, l'elector haurà de fer constar el seu nom i cognoms, DNI, data de naixement, adreça postal, telèfon de contacte i declarar si coneix el sistema Braille. Amb les persones inscrites i les candidatures proclamades, l'Ajuntament s'encarregarà de demanar els kits a una impremta Braille. Els kits comptaran amb un sobre etiquetat en Braille per cada partit que es presenta a les eleccions municipals, amb una butlleta de les aprovades per la Junta Electoral (JE) a dins, més un sobre dels aprovats per la JE. També inclourà unes instruccions en Braille en castellà i català que expliquin la manera d'utilització del kit.

El 26 de maig, el personal de l'Ajuntament present en cada col·legi electoral on hagi de votar un invident sol·licitant del vot accessible, lliurarà els kits a les persones inscrites i es garantirà un espai perquè puguin exercir el seu dret a vot de forma secreta.

Ripollet, 8 d'abril de 2019