Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Celebrat el sorteig dels membres de les meses electorals per a les Generals del 28 d'abril

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest matí, s'ha celebrat el Ple Extraordinari de l'Ajuntament de Ripollet per al sorteig dels membres que han d'integrar les meses electorals per a les pròximes eleccions generals del 28 d'abril. A través d'un sorteig informatitzat, s'han escollit els 126 titulars i 253 suplents, entre un cens total d'electors de 28.691 persones. Els escollits integraran les 42 meses que es constituiran a 9 col·legis electorals el dia dels comicis.

La notificació del nomenament la rebran els escollits tres dies després del sorteig, com a molt tard el 6 d'abril. Les meses electorals estan formades per un president i dos vocals. Per participar en una mesa electoral es té dret a una dieta econòmica de 65 euros; un permís retribuït durant el dia de votació, si és laborable, i una reducció de cinc hores de la jornada laboral l'endemà de les eleccions. Juntament amb la notificació del nomenament, s'emplaça als membres pel dia 28 d'abril, a les 8 del matí, i se'ls adjunten les instruccions per a realitzar la seva tasca el millor possible el dia de les eleccions.

Les persones designades disposen de set dies des de la notificació per al·legar davant la junta electoral de zona corresponent una causa justificada i documentada que els impedeixi acceptar el càrrec. Les persones majors de 65 anys que hagin estat nomenades poden renunciar en el termini de set dies a partir de la comunicació de la notificació. La junta electoral de zona resol les al·legacions en el termini de 5 dies.

Respecte al vot per correu, cal recordar que per exercir-lo és imprescindible sol·licitar-lo a l'oficina de correus fins a deu dies abans del dia de la votació, és a dir el 18 d'abril. Al següent enllaç trobaran tots els impresos electrònics per a sol·licitar tant el vot per correu, com el vot de les persones residents a l'estranger.

En aquesta convocatòria d'eleccions, tornaran a treballar persones en atur de Ripollet, les quals faran tasques de representants de l'administració i de la brigada municipal, col·laborant així per tal que hi hagi un bon funcionament de la jornada electoral.

Ripollet, 2 d'abril de 2019