Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

'Una pixada, una ruixada' recorda que cal netejar les miccions dels gossos a la via pública

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament repartirà 1.400 ampolles entre els propietaris de gossos censats
L'objectiu d'aquesta iniciativa és incidir en què les pixades dels gossos a la via pública s'han de netejar, tal com recull l'Ordenança reguladora de protecció, tinença i venda d'animals a Ripollet, aprovada inicialment al Ple del passat 28 de febrer. Així ho va explicar aquest dimecres en roda de premsa el regidor de Protecció Animal, Fran Sánchez, acompanyat per tècniques del departament, l'inspector cap de la Policia Local i la presidenta de l'Associació Animales Ripollet.

L'objectiu de la campanya, a més d'incentivar la neteja de les orinades al carrer, és incentivar el cens dels animals, tot recordant que censar gossos, gats i fures és gratuït i obligatori. Els propietaris dels gossos només han de dirigir-se a l'OAC (c/ de Balmes, 2), censar-lo i rebran l'ampolla. Si l'animal està censat, també se la donaran, prèvia comprovació. En total, es repartiran 1.400 ampolles de 480 ml, que es recomana utilitzar amb una solució d'aigua amb una mica de vinagre, per tal d'eliminar les males olors i el rastre hormonal. Sánchez va recordar que només està permès que els gossos pixin a les zones habilitades com a àrees de gossos, als embornals de la xarxa de clavegueram i als escocells dels arbres. Per últim, Rosa Moragas, tècnica del departament, va explicar que els veïns que no vulguin que els gossos pixin a les seves façanes, no poden ruixar-les amb cap líquid ni corrosiu ni tòxic i va recomanar utilitzar la mateixa solució d'aigua amb vinagre.

Mónica Jiménez, presidenta de l'Associació Animales Ripollet, per la seva part, va donar suport a aquesta iniciativa, considerant que "costarà convèncer la gent que és obligatori, però hem d'insistir entre tots [...] Aquest és un tema que crea conflicte i hem de recordar que cal ser cívic, igual que amb el tema de les caques".

Agents a peu de carrer
Vicente Pacheco, inspector cap de la Policia Local, va explicar que durant els mesos d'abril i maig faran la campanya anual d'informació i control a espais públics i via pública, incidint en aspectes com el cens i la documentació obligatòria, la recollida de caques i "els criteris més significatius de la nova ordenança, com és el tema de les pixades". D'altra banda, la Policia Local farà un control més exhaustiu, amb agents de paisà, de les persones que, incívicament, no recullen les caques dels seus gossos.  

Ripollet, 7 de març de 2019