Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal rendeix comptes amb la campanya 'Ripollet, a les teves mans'

Imatge 1.
Imatge 1
L'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, acompanyat del regidor de Participació i Comunicació, David Fontanals, ha presentat avui dilluns la campanya 'Ripollet, a les teves mans', que l'Ajuntament portarà terme durant el mes de març. L'objectiu d'aquesta campanya és rendir comptes a tota la població de Ripollet sobre les actuacions dutes a terme per l'Ajuntament durant l'actual mandat, així com justificar el per què de cadascuna.
El lema escollit és una expressió que vol reflectir les intencions, els ideals i els valors que ens han mogut a dur a terme la campanya, com és la voluntat de ser transparents, honestos i justificar les actuacions municipals davant la ciutadania. 'Ripollet, a les teves mans' vol que s'identifiqui amb els conceptes de transparència, proximitat, cooperació i despersonalització política.

La difusió d'aquesta campanya es farà a través del portal web participa. ripollet.cat, on també es poden consultar totes les polítiques del Pla d'Acció Municipal (2016-2019). Les xarxes socials de l'Ajuntament (Facebook, Twitter i Instagram) seran una eina indispensable per a rendir comptes a la ciutadania del que s'ha fet i el que no durant aquests quatre anys, amb la difusió de vídeos explicatius i infografies del que s'han considerat les claus de mandat. També s'han previst realitzar, durant el mes de març, tres assemblees obertes a la ciutadania, que tindran lloc a diferents barris de Ripollet. Aquestes tindran lloc els següents dies:

- 16 de març, a les 12 h, al Centre Cívic de Can Mas.
- 20 de març, a les 19 h, al Centre Cultural
- 25 de març, a les 19 h, al Centre Cívic del Pont Vell

Legitimitat i transparència
Amb aquesta campanya es persegueix augmentar la legitimitat i credibilitat de la Institució, exposar detalladament l'estat d'execució del Pla d'Acció Municipal i, alhora, generar espais on la ciutadania de Ripollet pugui participar en la valoració de la feina duta a terme per part de l'Ajuntament en aquesta legislatura.

La concepció de la rendició de comptes va més enllà de la idea tradicional del control extern i posterior exposició detallada de despeses i ingressos, configurant-se mitjançant l'anàlisi de mecanismes de transparència, participació i avaluació en el marc de les decisions i actuacions públiques.

Revisió del Pla d'acció
El Pla d'Acció Municipal de Ripollet (2016-2019) té 37 accions i projectes amb les seves subaccions corresponents, agrupades en 3 àmbits:

❖ Justícia Social
❖ Desenvolupament
❖ Democràcia

Les darreres setmanes, s'ha realitzat un anàlisi sobre l'estat d'execució del Pla d'Acció de Municipal per part del govern municipal i els caps d'àrea de l'Ajuntament de Ripollet. S'ha fet una revisió exhaustiva de cada una de les accions que consten al pla municipal i també d'altres que, tot i que s'han realitzat, no hi constaven, com és el cas del Pla d'acció dels PAEs (Polígons d'Activitat Econòmica).

D'aquest anàlisi es desprèn, quant a les accions prioritàries a destacar de totes les àrees, la importància que s'ha donat a temes de Justícia social, com ara l'habitatge, els equipaments de secundària, la residència de la gent gran o el riu. En bona part d'aquestes accions s'han aconseguit acords importants, fixant les bases per a un futur proper, com és el cas de la residència o la recuperació de la llera del riu. On trobem un alt grau d'execució és a accions com el nou model de Festa Major, la policia de proximitat o la millora d'equipaments esportius. Pel que fa a Desenvolupament, destaquen accions amb un alt percentatge d'execució, com ara l'atenció a la dependència, la millora i foment del transport públic, les municipalitzacions o la dinamització comercial. El govern municipal també ha dedicat esforços durant el mandat, en considerar-los punts prioritaris, a la neteja d'espais públics, els plans d'ocupació o els controls d'olors. Les noves oficines de Drets Socials o la implantació de l'administració electrònica són altres fites aconseguides, en aquest cas, en l'àmbit de Democràcia.

Polítiques + ciutat! i claus de mandat
La major part de les accions que acabem d'esmentar conformen les polítiques +ciutat! Es tracta de la vintena d'accions seleccionades pel propi equip de govern en funció de la seva rellevància i on s'ha marcat el grau d'execució. D'aquestes, s'han escollit les claus de mandat, que són aquelles 6 accions que el govern ha considerat més rellevants. Aquestes són:
- Municipalitzacions
- Foment del transport públic + mobilitat
- Festa Major + Cultura
- Habitatge
- Escola pública
- Residència.

D'aquestes accions prioritàries és de les que s'han elaborat els vídeos i les infografies que s'aniran publicant durant el mes de març. A continuació, poden veure el vídeo de presentació:

  

Ripollet, 4 de març de 2019