Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tercera edició de la Jornada de voluntariat i neteja del riu Ripoll a Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
El mes de març també es durà a terme el programa d'activitats 'Ripollet Cultiva't'
L'Ajuntament de Ripollet ha organitzat, per tercer any consecutiu, una jornada de neteja del riu, oberta a la participació de tota la ciutadania i que tindrà lloc el pròxim 15 de març, de 10 a 12 h. Aquest acte, que porta per títol "Netegem el nostre entorn, netegem el riu!", s'emmarca en les activitats d'adhesió dels municipis a la jornada 'Let's Clean Up Europe', que a Catalunya coordina l'Agència de Residus. D'altra banda, aquest mes de març, la Regidoria de Medi Ambient celebrarà la setmana del Ripollet Cultiva't, del 24 al 29 de març, amb tallers i activitats diverses a l'horta social i també al riu Ripoll.

La jornada europea 'Let's Clean Up Europe' se celebra de forma generalitzada del 10 a 12 de maig de 2019, però l'Ajuntament, tal com va fer l'any passat, ha decidit avançar-la, seguint els consells d'ornitòlegs, per tal de no interrompre la nidificació de les aus, en especial el corriol petit, que acostuma a fer per aquestes dates a l'entorn natural del riu.

En aquesta jornada de voluntariat es netejarà la zona de la llera del riu que hi ha sota el pont de vianants. Com en altres edicions, col·laboraran alumnes de secundària dels instituts locals. Fins al moment, hi ha més de 140 joves inscrits. Des de l'Ajuntament, però, es vol insistir en què es tracta d'una jornada oberta a tothom qui vulgui participar. Només cal fer la inscripció, fins al 8 de març, al correu casanatura@ripollet.cat i venir el 15 de març amb roba còmoda i ganes de col·laborar.

Ripollet Cultiva't
Del 24 al 29 de març, Ripollet acollirà una sèrie de tallers i activitats diverses a l'Horta Social i a l'entorn del riu Ripoll, en el marc del Ripollet Cultiva't. Entre aquestes activitats, hi ha prevista, el 24 de març, la presentació del projecte de Recuperació mediambiental del riu Ripoll, amb la participació de Naturalea, que ha redactat el projecte. Serà de 10 a 12 h i cal inscripció prèvia a casanatura@ripollet.cat fins al 8 de març.

D'altra banda, i amb la col·laboració de Jardinet SCCP, també s'han programat diverses jornades de treball col·laboratiu, amb alumnes de l'Institut Lluís Companys i els d'altres centres com l'escola Gassó i Vidal o els alumnes del curs Tastets d'oficis del Patronat Municipal d'Ocupació. Per problemes d'agenda, s'ha hagut d'ajornar al 10 d'abril una visita i jornada de treball conjunta de l'Aula Oberta de l'Institut Lluís Companys amb els de l'Aula Oberta de l'Institut Cavall Bernat de Terrassa.
Divendres, 29 de març, es tancarà el Ripollet Cultiva't amb una jornada lúdica amb els hortolans de la zona.

Quant a la resta d'activitats mediambientals que es duran a terme el mes de març, recordem que fins al 22 d'abril es pot veure a la Casa Natura l'exposició fotogràfica 2n Memorial Ramón Lorenzo, organitzada per Acció Fotogràfica Ripollet i la Casa Natura. També a finals de mes es donarà inici a les dues Jugatecambiental de Ripollet: la del parc Massot, gestionada per La Gresca i la del parc dels Pinetons, a càrrec de l'Associació Ripollet Natura.

Ripollet, 19 de febrer de 2019