Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Juli Fernández visita Ripollet per parlar de temes estratègics

Imatge 1.
Imatge 1
El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, va visitar Ripollet aquest dimecres, 30 de gener, per tal de reunir-se amb l'alcalde, Jose M. Osuna, en el marc del programa de visites institucionals que realitza el delegat per a conèixer la realitat i les necessitats més immediates dels municipis. Una reunió on van estar presents la portaveu d'ERC a l'Ajuntament i el president de la secció local. La residència, l'atenció hospitalària, el transport i els recursos en l'àmbit educatiu són alguns dels temes estratègics que es van tractar a la trobada.
Concretament, Jose M. Osuna va demanar al delegat del Govern que intercedís per tal que el departament d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat concedeixi la reunió que tenen pendent amb l'Ajuntament i acceleri la signatura del conveni de voluntats, tal com van acordar, per a deixar constància de la voluntat de construcció de la residència, els seus serveis i les seves places.

Durant la reunió també es va parlar de la conversió en instituts escola dels centres de primària Els Pinetons i El Martinet. En aquest àmbit, Osuna va exigir a la Generalitat més recursos i actuacions, responent a les necessitats dels diferents centres educatius, ja traslladades al Departament.

La necessitat d'un equipament hospitalari per als municipis de Ripollet, Cerdanyola i Montcada i el manteniment de la qualitat en l'atenció hospitalària actual va ser una altra de les demandes de l'alcalde al delegat del Govern.

El riu Ripoll i la recuperació de la seva llera també va ser un dels temes tractats. L'alcalde va comentar al delegat del Govern a Barcelona la necessitat que l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) s'encarregui de dotar de programa, coherència i finançament les actuacions a tots els municipis per on passa el riu Ripoll.

Osuna també va preguntar pel traspàs de competències de la Generalitat a l'AMB en relació al transport públic i va expressar la necessitat de millorar el servei de bus al municipi. Per últim, Jose M. Osuna va demanar a Juli Fernández reforçar els efectius dels Mossos d'Esquadra a Ripollet.

Ripollet, 31 de gener de 2019