Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla de manteniment i millora dels parcs de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet, a través de la Regidoria d'Espai i Obra Pública, està duent a terme un pla de millora i renovació de parcs i espais de joc infantils. En les darreres setmanes, la Brigada municipal ha iniciat treballs de pintura, reparació i manteniment a bona part dels parcs de Ripollet. Es tracta d'actuacions a Maria Lluïsa Galobart, Tiana, Norbert Fusté, Gaudí, Primer de maig, Dolores Ibárruri, Alcaldes de la República, Oriol Martorell, Solidaritat i el parc dels "pisos del sindicat". 

Algunes d'aquestes millores responen a peticions realitzades per les entitats veïnals. És el cas de Maragall, on s'han arreglat dues fonts que no funcionaven, s'han netejat i reparat els embornals i s'ha anivellat el terra, tapant els forats amb sauló. En uns dies es pintarà la zona de jocs infantils. A més, recentment, es va procedir a la neteja i pintat del passadís de Maragall a Balmes, entre la Brigada i Urbaser.

Al parc Tiana, a més de pintar els bancs, els jocs infantils i la balla perimetral, s'ha fet el sorral més gran, omplert amb sorra de platja i aviat s'instal·larà un gronxador. També es reompliran els sorrals dels parcs Oriol Martorell i Solidaritat. A l'Oriol Martorell també es farà un nou accés a la zona de jocs infantils i es posaran embornals.
A Norbert Fusté, a petició de l'AV Sant Andreu, s'ha instal·lat una desena de bancs i noves papereres, a banda de reparar i pintar els existents. També s'han instal·lat dos nous bancs al parc Gaudí. Al parc dels alcaldes de la República, on la passada tardor es va fer una actuació a les zones verdes, ara es treballa per a fer més accessible la zona de jocs infantils i reparar la balla perimetral de fusta. En aquest espai, com a la resta, també es procedirà a emplenar amb sauló els forats existents per anivellar el terra.

La Brigada també té previst instal·lar una nova font al parc Ferran Ferré i un nou joc per a infants més petits al parc Dolores Ibárruri. Les actuacions realitzades al parc dels "pisos del sindicat", responent a demandes veïnals, consisteixen en la instal·lació d'una font doble, per a gossos i persones, i nous bancs. També s'ha fet més accessible l'accés a la zona de jocs, on s'ha afegit una segona entrada, s'ha millorat el sorral, s'ha retirat un arbre que estava massa inclinat i suposava un perill i, properament, s'anivellarà el terra de la zona d'aparcament. 

Per últim, al parc de Primer de maig està pendent la reparació del perímetre de la pista esportiva i, pròximament, quan arribi el temps de plantació, se substituiran els arbres que es van haver d'extreure per la plaga de les moreres, amb d'altres, més resistents al canvi climàtic.

Ripollet, 9 de gener de 2019