Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prevenció entre els joves dels riscos lligats a la sexualitat i l'afectivitat

Imatge 1.
Imatge 1
Els joves han tingut un paper protagonista durant la commemoració a Ripollet del Dia Mundial de Lluita contra la SIDA, celebrat l'1 de desembre. Així, a banda de participar activament en algunes de les activitats programades, com ara el llaç vermell humà o els estands informatius sobre malalties de transmissió sexual, també van rebre prèviament formació sobre els riscos associats a la sexualitat i l'afectivitat. El taller va ser impartit per les llevadores Montserrat Martínez i Inés García, del Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva del CAP II.
Els alumnes de cicles formatius de l'Institut Lluís Companys (1r curs d'Integració Social i 2n curs d'Atenció a les persones en situació de dependència), van ser els que van realitzar el taller, el passat 28 de novembre. Els joves van reflexionar sobre la identitat de gènere i l'orientació sexual, des del respecte i la responsabilitat, vers la pròpia salut i la dels altres. En el taller, també es van abordar temes com les malalties de transmissió sexual més freqüents i els mètodes de prevenció existents, fent una menció especial al preservatiu femení, així com les proves mèdiques destinades a fer-ne una detecció precoç, especialment entre els joves. Per acabar la sessió, es van exposar els recursos existents en el municipi en aquest àmbit, com la Tarda Jove (els dimecres, de 15 h a 20 h).

El 30 de novembre, aquests mateixos alumnes de l'Institut Lluís Companys van ser els encarregats de fer difusió al carrer en matèria de prevenció de malalties de transmissió sexual i els mètodes de prevenció existent, amb la col·laboració del personal del centre i de la Comissió de Salut i Joves de l'Ajuntament de Ripollet.

Ripollet, 12 de desembre de 2018