Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es millora l'accessibilitat a l'aparell desfibril·lador del Mercat Municipal

Imatge 1.
Imatge 1
El Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) ubicat fins ara a l'interior del Mercat Municipal ha estat recentment traslladat a la via pública, amb l'objectiu d'afavorir l'accessibilitat al dispositiu i millorar la resposta en cas d'aturada càrdio-respiratòria. Així, a partir d'ara el DEA estarà ubicat a la plaça de Pere Quart, just al costat d'una de les portes d'entrada al Mercat. Ripollet compta amb un total de 13 desfibril·ladors, instal·lats principalment a equipaments municipals.
A banda del DEA del Mercat Municipal, hi ha dos aparells en vehicles de la Policia Local, cinc en equipaments esportius i els ubicats a les oficines de Serveis Socials, el PMO i l'OAC, al Teatre auditori i al Centre Cultural. En total, uns 60 treballadors i treballadores municipals tenen formació de suport vital bàsic, per donar resposta en cas d'una aturada cardiorespiratòria

L'aparell DEA està integrat dins d'una cabina-columna, amb una connexió permanent als serveis d'emergència. En cas d'obertura de la cabina es dona avís immediat al 112, Mossos d'Esquadra i Policia Local. Per utilitzar-lo, només cal obrir la cabina, encendre l'aparell i seguir pas a pas les instruccions que el dispositiu dóna, mitjançant un àudio. En cas necessari, l'aparell donarà la instrucció d'aplicar una descàrrega (botó vermell lluminós). En cas contrari, donarà indicacions per a iniciar maniobres de reanimació càrdio-pulmonar. L'aparell està equipat amb els elements mínims imprescindibles per poder actuar en cas d'emergència: guants, pegats, tisores talla roba, gasses, ganiveta d'afaitar, etc.

Ripollet, 20 de novembre de 2018