Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entra en funcionament Llibres Lliures, la xarxa d'intercanvi de llibres de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet ha presentat avui dilluns, 19 de novembre, el projecte Llibres Lliures. Es tracta d'una xarxa de punts d'intercanvi de llibres, per tal de facilitar i propiciar l'intercanvi de llibres de forma lliure i gratuïta a diferents punts de l'espai públic. Aquest projecte recull bona part dels objectius de l'Any del Llibre, portant els llibres i la lectura a l'espai públic i potenciant valors com la cooperació i la socialització.
Els objectius del projecte són promoure el consum col·laboratiu i responsable entre la ciutadania de Ripollet i impulsar la cultura de reutilització, donant una segona vida als llibres. A l'hora, s'intentarà fomentar l'interès per la lectura facilitant l'accés als llibres mitjançant unes casetes de fusta que el ciutadà s'anirà trobant a diferents espais de la via pública i que seran els punts d'intercanvi.

Inicialment, el projecte comptarà amb 8 punts repartits per tot el municipi, principalment parcs i places, a més de l'espai M. Aurèlia Capmany, on s'ha fet la presentació de Llibres Lliures aquest matí. Els punts tindran tots forma de caseta de fusta, elaborades per la Brigada Municipal, a excepció del punt de la plaça de Pere Quart, que s'ubicarà a la base de l'escultura de Salvador Mañosa en homenatge a l'escriptor vallesà.

Impulsat per la Biblioteca de Ripollet, aquest projecte té la seva llavor en una iniciativa del col·lectiu Racó de lletres locals, que fa un parell d'anys impulsa l'intercanvi de llibres amb motiu del Sant Jordi. És per això que el Racó ha format part del grup de treball, juntament amb la Biblioteca, el Patronat Municipal de Cultura, la Regidoria de Joventut i l'Institut Can Mas.

La gestió de la xarxa serà doble. D'una banda, la ciutadania, que podrà agafar i deixar els seus llibres de forma lliure i gratuïta. I d'altra, els alumnes voluntaris del Servei Comunitari de Can Mas, que seran els encarregats segellar i distribuir els llibres i vigilar el seu correcte estat, a més de difondre informació sobre el projecte. A aquest grup de voluntaris es podran afegir d'altres joves interessats. La Biblioteca, que ha facilitat els primers 200 llibres que es distribuiran, també funcionarà com a centre on rebre les donacions per a la xarxa.

Ripollet, 19 de novembre de 2018

Foto: Elisabet Vázquez, directora de la Biblioteca; David Fontanals, regidor de Participació i Memòria Històrica; les alumnes de 3r d'ESO Carlota Pedrazo, Raquel Fernández i Laia González; Roser Peris, mestra de l'institut Can Mas i coordinadora del Servei Comunitari, i José Blanco, fuster de la Brigada Municipal i creador de les casetes.