Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Ripollet dóna suport al manifest per a la recuperació de la Llei 24/2015

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest matí, l'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, i la regidora de Serveis Socials i Habitatge, Reyes Muñoz, han estat presents a les portes del Parlament de Catalunya, durant la roda de premsa de presentació del manifest per a la recuperació immediata de la Llei 24/2015, de 29 de juliol, de mesures urgents per fer front a l'emergència habitacional i la pobresa energètica. Aquesta Llei, nascuda de la Iniciativa Legislativa Popular d'habitatge i impulsada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, l'Aliança contra la Pobresa Energètica i l'Observatori DESC, fou aprovada per unanimitat el juliol de 2015 al Parlament de Catalunya i parcialment suspesa per part del Tribunal Constitucional, desprès que el govern de Mariano Rajoy impugnés la majoria dels articles referents a l'habitatge.
Per aquest motiu, des del Grup Promotor de la Llei s'ha traslladat, tant al govern de la Generalitat com al de l'Estat, la necessitat urgent de retirar el recurs d'inconstitucionalitat que pesa sobre ella, per tal d'acabar amb l'emergència habitacional.

"Necessitem aquesta llei", ha explicat l'Alcalde de Ripollet, en considerar-la "una eina imprescindible per aturar i revertir l'exclusió residencial". Osuna ha recordat que tot i els desnonaments que entitats com la PAH han aconseguit aturar, "la situació és molt greu i els desnonaments no poden ser atesos només amb recursos públics". Actualment, "les Meses d'Emergències no compleixen la seva funció urgent i el parc públic és del tot insuficient", ha explicat l'alcalde, tot recordant la modificació de crèdits aprovada el passat Ple Municipal, que permetrà a l'Ajuntament comprar sis habitatges que destinarà a ús social. D'altra banda, actualment hi ha en marxa un concurs d'idees per tal que a mig termini Ripollet compti amb una promoció pública d'habitatges, de titularitat municipal, destinada, principalment, a lloguer. Mesures a les que caldria sumar les de la Llei 24/2015 que preveu, entre d'altres coses, ampliar el parc públic amb la cessió obligatòria dels habitatges en mans de grans tenidors i aturar els desnonaments amb lloguer social.

Per últim, l'alcalde ha convidat a la ciutadania, entitats i moviments socials a sumar-se al manifest, que trobaran al web de la ILP Habitatge.

Ripollet, 17 d'octubre de 2018