Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alcaldes de Ripollet, Cerdanyola i Montcada demanen una reunió a la consellera de Salut

Imatge 1.
Imatge 1
Els tres alcaldes volen traslladar a la consellera de Salut, Alba Vergés, la preocupació davant el retard en les inversions en polítiques públiques de Salut i també volen demanar informació respecte els temes que afecten directament als tres municipis.
L'Alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, el de Ripollet, José Maria Osuna, i l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, han fet arribar una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, sol·licitant una reunió per a tractar diferents temes relacionats amb les polítiques públiques de salut que afecten directament als tres municipis.

Els tres alcaldes volen traslladar a la consellera la seva inquietud pel retard en les inversions en polítiques públiques de salut. Els governs dels municipis es mostren preocupats, entre d'altres, pel descens de nombre de professionals a l'atenció primària, el tancament estival de centres d'atenció primària, l'augment de les llistes d'espera per a especialistes i intervencions o el col·lapse de les urgències a l'Hospital Parc Taulí. Els alcaldes també volen aprofitar la reunió per a demanar informació sobre els plans de la Conselleria de Salut en relació a l'Hospital Ernest Lluch.

Aquest hospital és una reivindicació històrica dels tres municipis. El projecte contemplava la construcció d'un hospital comarcal a uns terrenys limítrofs amb Cerdanyola i Montcada i permetria millorar la situació de col·lapse crònic que pateix el Parc Taulí. Els alcaldes també volen conèixer en quina situació es troba l'eventual compra de l'Hospital General de Catalunya anunciada per l'exconseller de Salut. I per últim volen saber els motius de l'aturada de les obres d'ampliació de les urgències de l'Hospital de referència per als tres municipis, el Parc Taulí.

Ripollet, 28 de setembre de 2018