Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inauguració de l'espai cultural i de lectura a l'aire lliure M.Aurèlia Capmany

Imatge 1.
Imatge 1
El dissabte 15 de setembre Ripollet inaugurarà un nou espai cultural i de lectura a l'aire lliure, l'Espai Maria Aurèlia Capmany. Aquest espai, situat al pati de l'Ajuntament i al costat de la Biblioteca municipal, es convertirà en un nou espai cultural i de lectura a l'aire lliure on es desenvoluparan activitats de dinamització cultural i de promoció i difusió de la lectura i la literatura.

La Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals (CRAC) va proposar destinar un espai a la ciutat a l'escriptora M. Aurèlia Capmany. La proposta va sorgir en motiu del centenari del naixement de l'escriptora, política i feminista i de la celebració de l'Any del Llibre a Ripollet. Amb l'espai Maria Aurèlia Capmany, com altres iniciatives desenvolupades en aquest Any del Llibre, s'assoleixen varis objectius que perduren més enllà d'una commemoració: construir polítiques públiques entorn el foment de la lectura, recuperar espais públics de Ripollet a través de la cultura, incrementar la programació cultural i garantir l'accés a la lectura amb més equipaments dels ja existents En paral·lel, també es dona resposta a una petició reivindicada per diverses veus sobre la necessitat d'augmentar la presència de les dones al nomenclàtor i als espais públics de Ripollet.

La finalitat de celebrar aquesta inauguració és donar a conèixer aquest racó amagat de la ciutat i obrir-lo a tota la ciutadania, per a convertir-lo en un nou espai cultural, de lectura i de socialització i lleure per a tota la població. La celebració serveix, també, per continuar amb el model establert en el darrers anys de sinergies, col·laboracions i aliances entre el món associatiu municipal.

La jornada d'inauguració consistirà en un gran espectacle, coordinat i dirigit per en Joan Font i Pujol, director artístic i fundador de la companyia Comediants; amb els quals es va posar en contacte la CRAC per a convidar-los a participar.

L'acte comptarà amb la implicació de nombroses associacions i entitats culturals del municipi: Amics del Teatre de Ripollet; Banda de l'Escola de Música de Ripollet; Colla de Gegants de Ripollet; Colla de Gitanes de Ripollet; Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals (C.R.A.C.); Companyia de teatre La Careta; Companyia Descargolats Teatre; Grups de Grallers i Timbalers de Ripollet; Ripolab hacklab; la Societat Coral "El Vallès" i els Trabucaires de Ripollet. A més de les artistes locals Anna Casanovas i Noelia España La presentació de l'acte anirà a càrrec de l'actriu Laia Piró, amb la col·laboració de l'acompanyament musical de Ferran Martínez i la coreografia de Montse Colomé, també de la companyia teatral Comediants.

Per acollir el màxim de públic possible es realitzaran dos passis de l'espectacle inaugural, un a les 18 hores i un altre a les 20:30 hores. El mateix dia de la inauguració es donarà a conèixer el mural que decorarà aquest nou espai, una obra creada per l'artista nascut a Ripollet Fullet, que serà un homenatge a la figura i l'obra de Maria Aurèlia Capmany.