Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

229 animals recollits a Ripollet durant el 2017

Imatge 1.
Imatge 1
Una de les tasques que realitza la Regidoria de Protecció Animal de l'Ajuntament de Ripollet és la de gestionar els animals que es troben perduts o abandonats que es troben en el municipi. Segons les dades facilitades, durant l'any 2017 es van recollir a Ripollet un total de 49 gossos i 180 gats perduts o abandonats. D'aquesta animals l'Asociación Animales Ripollet es va fer càrrec de 24 gossos i 134 gats que van ser donats en acollida o adopció. La resta van fer cap a la Protectora de Mataró dels quals 43 es van poder donar en adopció i 17 van ser retornats als seus propietaris.

Per a dur a terme aquesta tasca de recollida dels animals perduts o abandonats, la Regidoria de Protecció Animal compta amb un seguit de protocols per tal de poder localitzar la persona propietària de l'animal en el menor temps possible, reduint així al màxim el patiment del propietari i de l'animal.

En el moment que s'identifica un animal a la via publica es posen en marxa els protocols. En primer lloc, la Policia Local intenta identificar l'animal, per la qual cosa és imprescindible que estigui identificat amb un microxip. Aquest element és obligatori en tots els animals de companyia ja que facilita el retorn de l'animal a la persona propietària.
Si l'animal no té microxip i, per tant, no se'l pot identificar, la Policia Local es posa en contacte amb l'Asociación Animales Ripollet. Aquesta entitat té un conveni amb l'Ajuntament que, entre altres, preveu la col.laboració en la difusió de les imatges dels animals perduts per tal de trobar la persona propietària o bé una llar que els pugui acollir. Aquest protocol obliga a treballar conjuntament de forma ràpida i eficaç.

Si passades unes hores no s'ha pogut localitzar la persona propietària ni s'ha pogut acollir l'animal, la Policia local es posa en contacte amb la protectora de Mataró. La Protectora té un contracte amb l'Ajuntament segons el qual, entre altres, ha de recollir els animals abandonats i acollir-los a les seves dependències. A la Protectora els animals són examinats per un veterinari, són medicats, si és necessari i, si és possible, són retornats als seus propietaris i en cas contrari es promou la seva adopció.

Ripollet, 15 de juny de 2018.

(Foto feta per Cristina Garrido als horts del Molí d'en Xec)