Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es preparen les zones verdes per a l'arribada de la calor

Imatge 1.
Imatge 1
Com és habitual, en aquesta època la brigada de parcs i jardins desbrossa els prats per tal d'evitar que la seva vegetació seca pugui propagar un incendi. Aquestes segues es realitzen en dos moments concrets, abans de la nit de Sant Joan i abans de la festa major a la zona del costat dels dipòsits d'aigua on, per la Festa Major, es realitzen els focs artificials.

Així doncs, aquesta setmana s'han iniciat les segues d'aquelles zones verdes que no estan edificades ni formen part de parcs. Són espais que no estan inclosos en els contractes de manteniment de les zones verdes municipals, on la vegetació creix de manera espontània i que, per les seves dimensions, no es poden arranjar amb els mitjans propis de les brigades municipals.

Es desbrossaran terrenys com el talús de l'autopista al costat del carrer sant Sebastià, els terrenys situats al voltant de l'institut de Can Mas, el perímetre dels terrenys entre l'avinguda del Mediterrani i l'avinguda de Catalunya, la zona recinte firal, el lateral del carrer del Torrent Tortuguer, la zona d'aparcament del parc Pinetons, el terreny situat al costat de l'institut Palau Ausit, el terreny situat darrera de l'edifici de Mossos d'esquadra i el talús de davant l'edifici dels Mossos d'esquadra, entre d'altres.

Tot i que la regidoria de Medi Ambient, Parcs i Jardins s'ocuparà d'aquests treballs, es recorda a la població que cal tenir una especial cura amb la manipulació de petards, altres mecanismes pirotècnics i altres elements vinculats amb el foc i que s'abstingui de fer-ne ús prop de qualsevol zona verda. Tot i que des dels serveis municipals es tingui la precaució de segar els prats, la combinació de calor, sequera i foc pot propiciar el desenvolupament d'un incendi amb conseqüències que poden arribar a ser catastròfiques.

Ripollet, 15 de juny de 2018.