Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Remodelació de la vegetació de la plaça dels Alcaldes de la República

Imatge 1.
Imatge 1
En aquests dies s'ha fet una remodelació de la vegetació de la plaça dels Alcaldes de la República. Aquest canvi ha consistit en la plantació de zones arbustives on abans hi havia esplanades de prat, fent més acollidor el parc i, alhora, donant una nota de color.

En aquest parc s'ha optat per la plantació d'arbustos com els rosers, eleagnus, herba donzella, sàlvia de Jerusalem i ginebró. Són de diferents colors, textures i floreixen en moments diferents cosa que proporciona un atractiu al parc segons el moment. Tots aquests arbusts resisteixen la sequera i estan adaptats a les condicions del sòl.

Aquest canvi s'ha fet segons el que va establir l'estudi sobre l'estat dels parcs, jardins i zones verdes, Diagnosi dels arbres, plantes i mobiliari urbà dels carrers,  parcs i jardins de Ripollet, realitzat la passada tardor. Aquest estudi va detectar els aspectes a millorar i les intervencions més urgents per a garantir el correcte manteniment de les zones verdes municipals.
Un dels aspectes a millorar a moltes zones verdes municipals és el sistema de reg, com a conseqüència de l'aplicació de la normativa contra legionel·losi. Així, s'ha fet una instal.lació, bé a la totalitat dels parterres o bé en una part, d'una xarxa de tubs de reg gota a gota o cintes exsudants. Per realitzar aquesta intervenció s'han de realitzar unes rases al terreny per ensorrar aquest sistema de reg. Durant els últims anys s'han remodelat parcs com Dolores Ibarruri, Gaudí i altres petites illes verdes.

Ripollet, 11 de juny de 2018.