Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jornada de consum responsable i alimentació dins el programa "SSEguim treballant"

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest Ajuntament, a través del servei d'empresa del Patronat Municipal d'Ocupació, està treballant en l'impuls de l'economia social i solidària (ESS) al nostre municipi en un projecte col·laboratiu amb els ajuntaments de Barberà, Cerdanyola i Montcada i Reixac, anomenat "SSEguim Treballant" amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Una de les línies de treball consisteix en difondre i sensibilitzar a la població envers els valors que inspiren l'economia social i solidària (ESS).

En aquest context s'han programat 4 Jornades sobre consum responsable, una cadascun dels municipis.

La primera serà a Ripollet, amb el nom de "Jornada de Consum Responsable i Alimentació". Aquesta jornada es durà a terme el proper 28 de maig, de 18 a 20 hores, a la sala d'actes del Centre Cultural.

En aquesta jornada es farà la xerrada "Consum responsable i alimentació" i comptarà amb les ponències següents:

  • Ariadna Pomar. Associació Arran de terra. "Agroecologia i sobirania alimentària"
  • Ângels Blánquez. Jardinet sccl. "L'experiència de l'horta social a Ripollet i el consum de proximitat"
  • Marta Pons. Associació Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA). Malbaratament alimentari i xarxes per l'aprofitament dels aliments
  • Alba Cánovas. Associació Els Espigoladors. "Espigoladors, una experiència pionera en la recuperació de productes de pagès: Es im-perfect"
  • Daniel Borrell. Fundació Banc dels Aliments. "Accions per l'aprofitament dels aliments a les nostres llars"

La jornada anirà acompanyada de l'exposició "Malbaratament d'aliments? Amb el menjar no s'hi juga!", que romandrà al Mercat municipal del dia 22 al 28 de maig.

Per últim, dins la jornada i utilitzant els recursos de l'Aula de Cuina del Mercat Municipal, el dia 26 de maig, de 10 a  13 hores es farà una mostra de plats de consum responsable, preparada amb productes de sobres i de proximitat. L'activitat anirà a càrrec del Kescou.cat i del projecte de càtering social de l'Associació d'aturats de Ripollet i Cerdanyola.

Ripollet, 22 de maig de 2018.