Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre Cultural de Ripollet acollirà dues exposicions al mes de maig: Emocions i Mostra bianual

Imatge 1.
Imatge 1
Aquesta tarda, a les 19 hores, el tinent d'alcalde de Cultura, Oriol Mor, presidirà la inauguració de l'exposició "Emocions. Tapissos de Glòria Mogas Umbert". També presidirà el proper 7 de maig, a les 18 h, la Mostra bianual de tallers dels alumnes de l'Associació cultural i d'Escola d'adults Jaume Tuset i CFA Jaume Tuset.

Emocions. Tapissos de Glòria Mogas Umbert
La Sala d'art del Centre Cultural acollirà aquesta exposició que es podrà visitar fins el 21 de maig.

El primer contacte de la Glòria Mogas Umbert amb el món dels tapissos va ser l'any 1978, quan va conèixer a l'Assumpció Reventós, de l'Escola Catalana de Tapís d'Art Contemporani de Sant Cugat del Vallès, però no va ser fins als anys 90 que va aprendre a teixir en un teler a l'Escola de la Núria Prats. Des de l'any 1994 participa en mostres col·lectives i, a partir de l'any 2001, en exposicions individuals.

Si bé és cert que en alguns països l'ús del tèxtil (teixits, tapissos, etc.) continua tenint un ús utilitari, al nostre entorn el teixit artesanal ha quedat reduït a molts petits cercles i, quan parlem de tapís, trobem que té més aviat funcions decoratives o artístiques. Els telers per baix llis i alt llis són els dos més utilitzats avui en dia. El de baix llis s'utilitza per treballs que tindran una utilitat pràctica, i el d'alt llis, per obres artístiques.

Mostra bianual de tallers dels alumnes de l'Associació cultural i de l'Escola d'adults Jaume Tuset
Aquesta exposició estarà ubicada a la Sala 1 d'exposicions del Centre Cultural i es podrà visitar fins el 27 de maig. Les persones que la visitin podran contemplar les obres que s'han anat elaborant en els tallers de ceràmica, pintura, punt de creu i una vídeo-projecció del taller de foto i vídeo digital. Enguany, i amb motiu del 40è aniversari del CFA Jaume Tuset, hi haurà una breu exposició sobre la seva història, juntament amb l'exposició dels treballs presentats en el Concurs de disseny de logotip per a l'escola. L'obra guanyadora es farà pública el mateix dia de la inauguració de l'exposició.

Exposicions al vestíbul del Centre Cultural
D'altra banda, recordar que el vestíbul del Centre Cultural acull les exposicions següents:

- Del 30 d'abril a l'11 de maig Dibuixos d'Educació Viària 
- Del 15 al 30 de maig Imatges dels alumnes del curs de fotografia d'Acció Fotogràfica Ripollet (AFR) 
- Del 28 de maig al 3 de juny "Relats de La Placeta" Exposició de llibres fets pels infants del Centre Obert i de fotografies que recullen el seu treball preparant la mostra. Organitza: Centre Obert La Placeta. Activitat #AnydelLlibre

Ripollet, 3 de maig de 2018.