Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Treballs per eliminar una plaga a les moreres de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
En els darrers anys, el personal de manteniment que treballa als parcs i jardins municipals ha detectat una plaga desconeguda a les moreres del municipi. En concret, s'han detectat unes perforacions al tronc i branques dels arbres que es veuen a la superfície de l'escorça i són el final d'una llarga galeria que perfora la fusta de l'arbre. Aquestes galeries debiliten els arbres i fa que en algunes ocasions inexplicablement branques aparentment sanes hagin caigut a terra i en altres ocasions s'hagin mort arbres sense presentar prèviament cap trastorn.

Davant d'aquesta plaga desconeguda, l'empresa Jardinet, concessionària del manteniment de part de les zones verdes municipals, juntament amb les tècniques i la brigada de jardineria municipal, va fer una consulta al servei de sanitat vegetal de la Generalitat de Catalunya  per saber de quina plaga es tractava i com es podia actuar.

Segons aquest servei, els danys estan produïts per un nova espècie invasora d'escarabat, de la família dels ceràmbics, que va arribar cap al 2014 a Europa, probablement des d'Àsia.

De moment, en tractar-se d'una nova plaga, no hi ha protocols per poder controlar-la ni cap tractament d'eficàcia comprovada.

Per aquest motiu durant els propers mesos es realitzarà la tal·la dels exemplars de morera que no tinguin expectatives de prosperar i totes aquelles branques que presentin atacs d'aquests insectes i que la seva caiguda pugui afectar a tercers o contribueixin a estendre la plaga.

Ripollet, 22 de març de 2018.