Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Finalitza el programa Inserjovevallès II amb gran èxit d'inserció laboral

Imatge 1.
Imatge 1
A finals de febrer va cloure el programa integral Inserjovevallès II, dirigit a joves entre 16 i 29 anys beneficiaris de la garantia juvenil. Aquest programa ha estat dut a terme pel Patronat Municipal d'Ocupació de forma agrupada amb altres ajuntaments del Vallès Occidental i amb la coordinació del Consell Comarcal.

Durant aquests 10 mesos, les persones participants han rebut orientació laboral mitjançant sessions tant individuals com grupals, amb contacte directe amb empreses tant de Ripollet com d'altres municipis del Vallès Occidental. L'objectiu principal d'aquestes visites ha estat l'apropament dels joves a la realitat de l'entorn productiu amb la intenció que coneguin el funcionament de les empreses, quines ocupacions demanden amb més freqüència, quin perfil professional cerquen i com es porten a terme els processos de selecció. A nivell comarcal, s'han realitzat 28 visites a empreses i joves de diferents municipis del Vallès Occidental han participat en les visites organitzades i liderades per Ripollet a tres empreses del municipi: Hotel IBIS, CALSI i Bonpreu.

També s'han fet col·laboracions amb diferents agents socials del territori per fomentar la integració dels joves a la vessant més social del municipi. A nivell comarcal s'han realitzat 27 accions d'enfortiment social i Ripollet ha organitzat visites a l'Horta Social, el PAME i Ripollet Ràdio.

Cal mencionar que, en l'execució del programa, s'han introduït accions innovadores dins l'àmbit de l'orientació laboral com ara la realització de "Colònies emocionals". Amb aquesta acció els joves han pogut experimentar i integrar d'una forma vivencial els aspectes d'autoconeixement i competències professionals treballades en les sessions individuals i grupals com ara el treball en equip, la cohesió de grup, la confiança, la responsabilitat i el lideratge, entre d'altres.

Des que es va iniciar el programa, s'han beneficiat del projecte 172 joves de la comarca. D'aquests, 40 han rebut formació o han fet retorn al sistema educatiu formal, i s'ha aconseguit un 52 per cent d'inserció laboral.

Pel que fa específicament a Ripollet, s'han atès un total de 24 joves, dels quals 7 han rebut formació o han fet retorn al sistema educatiu formal, i s'ha aconseguit un 63 per cent d'inserció laboral entre els participants, un 10 per cent més que la quantitat aconseguida a nivell comarcal.

Ripollet, 21 de març de 2018.