Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

És Nadal, ens movem per Ripollet!

Entre l'1 de desembre de 2021 i el 5 de gener de 2022 a Ripollet passaran moltes coses i per això la proposta de l'Ajuntament per aquest Nadal és que passegem, gaudim i participem, movent-nos per Ripollet, també en el sentit solidari.

ripollet-NADAL-2021_1.jpgL'1 de desembre es dóna el tret de sortida a la campanya de Nadal a Ripollet, amb la tradicional encesa de l'enllumenat, a les 18 h, davant el Centre Cultural. Una campanya que continua posant les persones al centre, barrejant aquest esperit social amb la cultura, l'esport i activitats comercials. D'aquí sorgeix l'eslògan de la campanya 'És Nadal, ens movem per Ripollet', "on parlem de moure'ns per Ripollet, com a moviment dins el municipi, però també pels meus veïns i veïnes, amb aquesta idea de solidaritat i sostenibilitat", explica la regidora de Comerç, Txell Caler. El programa d'activitats presenta diferents novetats respecte a l'any passat, com ara una matinal infantil al carrer Nou, una cursa popular per Ripollet on podem anar disfressats i una nova campanya per dinamitzar la Targeta Més, la Targeta de Ripollet, regalant entrades de cinema entre les persones que l'utilitzin durant el Nadal.

El Mercat d'artesania i restauració s'obre enguany també a l'art i tindrà lloc el cap de setmana de l'11 i 12 de desembre, amb diferents actuacions. La cultura també hi serà present a les botigues, amb representacions teatrals a càrrec de la companyia La Marfanta. A banda d'aquestes novetats, el programa també comptarà amb activitats tradicionals a càrrec d'entitats locals, com ara el Quinto dels Diables, el Caga Tió de l'Estel o l'exposició de pessebres.

Un bosc d'estrelles
Amb la idea de la implicació social, els comerços que s'han adherit a la campanya comercial d'enguany, els quals rebran una estrella de fusta feta pel Aspasur, no ho han fet a canvi d'una joguina, sinó d'una donació mínima de 20 € a entitats que treballen tot l'any fent acció comunitària, com és Creu Roja, Càritas, La Gresca, l'Associació contra el Parkinson o l'Associació contra el Càncer. El bosc d'estrelles també s'escamparà pel Mercat i altres equipaments municipals.

La recollida de joguines, amb la qual hi col·labora l'Ajuntament, la realitzarà Càritas, del 20 al 23 de desembre. I des de l'Ajuntament es reforçarà la campanya permanent de recollida d'aliments i productes d'higiene personal, endegada per la Coordinadora de Drets Socials.

Aquest serà el primer Nadal amb el servei de repartiment en bicicleta Ripollet Pedala, que no només repartirà les comandes del Mercat de Ripollet fetes a través del web mercatderipollet.com, sinó també les de més d'una vintena d'establiments associats a la UCR. La Unió de Comerciants de Ripollet també ha llençat ja la seva campanya de Nadal 'Ripollet, el millor regal', mentre que l'Associació de Venedors i Concessionaris del Mercat Municipal de Ripollet regalarà bosses de roba solidàries, per ajudar a reduir l'ús del plàstic i reivindicar la lluita contra la violència envers les dones.

Un desig per compartir
Per últim, l'Ajuntament ha reprès el concurs infantil de nadales 'Un desig per compartir'. Els targetons per dibuixar es podran recollir al Centre Cultural a partir del divendres dia 3 de desembre i s'hauran de dipositar fins al 15 de desembre o enviar-la escanejada al correu participa@ripollet.cat. El dibuix guanyador es farà servir com a nadala institucional i el premi serà una tauleta electrònica. A més, entre els nens i nenes participants s'escolliran els millors desitjos de Nadal