Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Zuric pinta el mural dedicat a Lorca al Casal d'Avis

Dins l'Enlorca't d'enguany, l'artista Zurik començarà a pintar aquest divendres 27 d'agost un mural dedicat a Federico García Lorca, a una paret de la façana del Casal d’Avis. La revista "lallana" hi dedica una entrevista destacada a la seva edició de Festa Major-setembre.

Zurik a la foto de l'entrevista de "lallana".
Zurik a la foto de l'entrevista de "lallana"

Zurik, muralista

“L’obra sempre depèn del context on es troba”

Què podrem veure durant la Festa Major a la paret del Casal d’Avis?
La idea que tenim és fer un retrat de Federico García Lorca del que se’n desprenguin imatges representatives de la seva obra. M’encantaria poder conservar el fons de la paret i l’estructura amb les finestres, per ajudar a mimetitzar l’obra i que no es vegi tallada. Hauré de tenir en compte les plantes que hi ha al cantó dret del mur, també, a l’hora de plantejar el disseny.

Coneixes més murals de Ripollet?
És el primer cop que vinc i m’ha sorprès només arribar veure el mural de les dones, de la Maga. No n’he vist massa més, però és bonic veure que hi ha aquestes iniciatives i que van creixent amb els anys.

El teu estil és molt urbà, molt modern. Xoca això amb la figura de Lorca?
Faig servir molts colors, a vegades potser una mica cridaners, si no hi ha un concepte deixo que la cosa flueixi en funció del material, l’espai o els meus ànims. Però en tenir un alineament tan clar m’adapto perfectament al concepte i què es vol representar. També tenint en compte la seva ubicació rebaixaré l’aspecte dels colors per donar protagonisme a altres coses: aquí serà més figuratiu, per connectar millor amb el seu públic. No pot ser caòtic ni abstracte.

Has estat pintant per tot el món. Quines experiències portes a Ripollet?
Quan viatges tant, poques vegades tens l’oportunitat de triar on pintes, la paret et ve donada i cada paret es troba en un context molt diferent de l’anterior. L’obra sempre acaba depenent d’on es troba, quin barri és i quina gent hi passa. A part, tècnicament aprens una barbaritat.

Fins a quin punt una proposta artística depèn de tu o de l’entorn?
Normalment no preconcebo una idea fins que no veig la paret. Un cop ja l’he vista i sé on pintaré començo a pensar què posar aquí i allà, com combinar el color del mur, la forma que té, en quin context o barri es troba... És una discussió que tinc amb mi mateixa sempre després de veure l’espai en persona i mai abans.

Et tindrem pintant les tardes de divendres i dissabte de la Festa Major, els ripolletencs podran venir a veure com ho fas. Què et diu la gent que et veu treballar?
Normalment són coses bastant positives, acostuma a agradar bastant. Criden l’atenció les formes i els colors. Quan expliques que la majoria de la meva feina són lletres xoca una mica, perquè no estem tan acostumats a veure-les. També molts cops se sorprenen que sigui una dona. A mi em sembla molt bonic veure què pensa la gent de què estàs fent.

Jordi Pi Lletí (Agència), per a "lallana"

Mira Zurik a Instagram

Aquest mural és una iniciativa de la FAGC Ripollet, Col·lectiu Popular l’Aresta, Proud LGTBI Ripollet, veïns i veïnes, Casal d’Avis, AV Sant Andreu i AV Can Vargas.

 

La festa dels murals

A més del mural al Casal d’Avis, que farà l’artista Zurik, aquest agost s’ha pintat un gran mural al Camp de Futbol Municipal per commemorar el centenari del CF Ripollet. El seu autor és el muralista Víctor García Repo, que ens explica que el projecte consisteix a dibuixar “una seqüència de cares que correlativament fan una celebració de gol, un gest en moviment com si des de la grada celebressin un gol del Ripollet. A més, cada fotograma correspon a una persona diferent, representant veïns i veïnes reals de la ciutat”. L’autor va comptar amb la col·laboració de l’il·lustrador Cristian Blanxer.

 

Pintant el mural commemoratiu del centenari del CF Ripollet al Camp de Futbol Municipal