Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Valents presentarà candidatura a Ripollet

Encapçalarà la llista Josep Gabarra, exregidor de Ciutadans, que ha anunciat que centrarà la seva campanya en la retirada del Porta a porta.

D'esquerra a dreta, Ramon Rueda, secretari local de Valents; Caridad Pérez, regidora no adscrita i secretària d'Acció Institucional local de Valents; Josep Gabarra, regidor no adscrit i cap de llista i president de Valents a Ripollet; Maribel Sanginés; Manuel Gea, secretari local de Comunicació i Jean Castel, secretari d'Organització de Valents Catalunya..
D'esquerra a dreta, Ramon Rueda, secretari local de Valents; Caridad Pérez, regidora no adscrita i secretària d'Acció Institucional local de Valents; Josep Gabarra, regidor no adscrit i cap de llista i president de Valents a Ripollet; Maribel Sanginés; Manuel Gea, secretari local de Comunicació i Jean Castel, secretari d'Organització de Valents Catalunya.

Josep Gabarra i Caridad Pérez, que el passat Ple van anunciar que deixaven Ciutadans, concorreran a les pròximes Eleccions Municipals en representació de Valents. En roda de premsa, el passat divendres, 13 de gener, al Centre Cultural, Jean Castel, secretari d'Organització de la formació catalana Valents va proclamar Josep Gabarra candidat a l'alcaldia de Ripollet.


Objectiu, retirar el Porta a porta

Castel va explicar que Valents pretén "reil·lusionar els votants orfes", amb "una altra manera de fer política, que es preocupa pels problemes reals de la gent". Per la seva part, Josep Gabarra va definir la seva candidatura com de "gent corrent, amb il·lusió i sentit comú". Va posar com a prioritat la retirada de l'actual contracte de recollida d'escombraries Porta a porta i la seva substitució per contenidors soterrats a tota la població. Gabarra va criticar la supeditació a "la política de l'AMB, els ecoparcs, que són una bèstia per al medi ambient; i el negoci de la producció de gas, que no beneficien de res als municipis del seu voltant". Com a segon punt va situar la seguretat i va defensar la creació de patrulles mixtes. Pel que fa a la governabilitat de Ripollet, Gabarra va vaticinar que ni Decidim ni PSC assolirien majoria absoluta, pel que qui vulgui governar "haurà de connectar amb Valents".


Lliberals i constitucionalistes

Valents va ser impulsat pel polític hispano-francès Manel Valls l'any 2019 per entrar a l'escena política de Barcelona, presentant-se primer en coalició amb Ciutadans i, posteriorment, a les Europees amb el Partit Popular. Valls va abandonar Valents el 2021 i el partit es va refundar i va passar a ser d'àmbit català. La seva ideologia és lliberal-conservadora, constitucionalista i antiindependentista i els seus actius provenen majoritàriament d'exmilitants de Ciutadans i populars. Són presents a uns 200 municipis de Catalunya i aspiren a presentar un centenar de candidatures a les Municipals de maig.
Gabarra, actualment al grup mixt, ha estat cap de llista per Ciutadans a les eleccions de 2015 i 2019 i responsable de la delegació territorial de Barcelona Centre de Ciutadans. Pròxim a Albert Rivera, va abandonar Ciutadans per diferències amb la direcció i "l'esfondrament del projecte del partit".

Redacció ripollet.cat