Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una xerrada sobre joc i moviment estrena el cicle ‘El racó de la petita infància’

El nou cicle ‘El racó de la petita infància’ és un espai per a famílies amb infants de 0 a 3 anys, que s’iniciarà amb una sèrie de xerrades pedagògiques, organitzades en el marc del Pla Educatiu d’Entorn.

"La importància del joc i el moviment lliure en el desenvolupament dels infants de 0 a 3 anys" és el títol de la primera xerrada del Racó de la petita infància, que s’engegarà el pròxim dissabte, 5 de febrer, a càrrec de Magda Solera Pérez, mare, mestra i formadora. Solera parlarà als assistents de les seves passions que són la psicomotricitat, l’educació viva i la pedagogia verda, centrada en infants de 0 a 3 anys. La xerrada tindrà lloc a l’Escola Bressol Municipal La Rodeta del Molí, de 10 a 12 h i les famílies poden anar acompanyades amb els infants. L’aforament, donada la situació sanitària, serà limitat i cal inscripció prèvia a educacio@ripollet.cat o al 935 046 008. L’objectiu d’aquest espai és oferir un seguit de propostes adaptades a les necessitats dels infants de 0 a 3 anys, per treballar i gaudir amb les persones més petites de la casa.

Al Racó de la petita infància es programaran activitats i accions orientades a estimular, aprendre i donar suport a la tasca educadora de les famílies amb infants de 0 a 3 anys. Així, es treballaran aspectes tan importants pel desenvolupament cognitiu, emocional, psicomotriu i social com el joc i el moviment lliure, la importància de la música en edats primerenques, el treball de les emocions i els límits, la vida quotidiana, el foment de l’autonomia de l’infant, l’alimentació o els primers auxilis. Aquest són els temes de les sessions previstes fins al mes de juny, que es programaran mensualment.

Aquestes sessions es portaran a terme a les escoles bressol municipals de Ripollet, La Rodeta del Molí i La Verema, i comptaran amb persones professionals de cada àmbit que impartiran les sessions. El Racó de la petita infància és un racó viu que comptarà amb la participació activa de famílies, mares, pares, educadores i estarà obert a propostes que millorin la vida dels infants de 0 a 3 anys.

Aquesta és una iniciativa de la comissió educativa 0-3 del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de l’Ajuntament de Ripollet, formada per agents educatius i socials que treballen amb petita infància. El PEE de Ripollet compta amb el suport del Programa de cooperació territorial per l’orientació, avenç i enriquiment educatiu en la situació d’emergència educativa del curs 2021-2022 provocada per la pandèmia de la COVID-19: #PROA+ 2021-2023, finançat pel Ministerio de Educación y Formación Profesional i pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

NdP