Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una xerrada sobre el ciclisme de les últimes dècades dóna el tret de sortida a les activitats del 75è aniversari del CC Ripollet

Aquesta xerrada ha comptat amb la presència de diversos membres i antics corredors del club, que durant les dècades dels 60 i fins als 90 van portar els colors del Club Ciclista Ripollet arreu. Al llarg d'aquest 2023, es realitzaran diverses activitats al municipi per celebrar el 75è aniversari de l'entitat.

El Club Ciclista Ripollet va organitzar dimecres passat, 10 de maig, a la Sala d'Actes del Centre Cultural, una xerrada sobre ciclisme. Aquesta activitat, que va aplegar diversos ciclistes i membres del club de les dècades dels 60, 70, 80 i 90, va servir per donar el tret de sortida a les diverses activitats que el club ha organitzat per celebrar el seu 75è aniversari.

A l'acte hi van ser presents Antoni Casamitjana, president de l'entitat; Joaquín Martín, Ramon Martos, Joan Vilà, Esteve Font i Salvador Gorina, corredors de finals dels 60 i principis dels 70; i Jaume Gustems, Francisco Díaz i José Ortín, dels anys 80 i 90. Aquesta activitat va ser moderada per la Revista de Ripollet i Ripollet Ràdio. Fins a una cinquantena de persones es van acostar al Centre Cultural per escoltar les anècdotes dels protagonistes i poder compartir-ne d'altres.

ripollet-esp-ciclisme-club-ciclista-xerrada-100523-7.JPG

En la seva intervenció, Casamitjana va tenir un record per a tots els presidents que ha tingut l'entitat i tots aquells membres que han format part d'ella, ja que "sense totes aquestes persones que han anat passant pel CC Ripollet al llarg dels anys, l'entitat no hauria arribat al seu 75è aniversari en plena forma".

Durant la xerrada, es van tocar temes tan diversos com el dopatge, o creences que tenien de joves, com el fet que mantenir relacions sexuals podia afectar el rendiment sobre la bicicleta. Com ells mateixos van destacar, tot i ser temps completament diferents, per ser ciclista de competició calia fer molts esforços i sacrificis per tenir un rendiment òptim.

ripollet-esp-ciclisme-club-ciclista-xerrada-100523-31.JPG

A la recta final de l'acte es va fer una reflexió sobre el futur del club. El president, Antoni Casamitjana, va manifestar que la millor forma de garantir un relleu generacional seria a través d'una escola de ciclisme. Des del col·lectiu, es va fer un clam a l'administració per potenciar que les persones es moguin en bicicleta i s'inverteixi més en ciclisme.

La regidora d'Esports, Andrea Guijarro, va ser l'encarregada de tancar l'acte. En la seva intervenció, Guijarro va agrair a l'entitat i tots els seus membres la tasca duta a terme per a la promoció de l'esport entre els ripolletencs i ripolletenques. A més, va destacar que Ripollet és un municipi amb un teixit associatiu molt extens, i que les entitats fan més gran la comunitat.

ripollet-esp-ciclisme-club-ciclista-xerrada-100523-79.JPG

La xerrada va acabar amb un petit refrigeri, en el qual membres de la xerrada i públic van continuar posant en comú vivències i opinions durant una bona estona més.

Redacció ripollet.cat - MM

Tot seguit, podeu veure algunes imatges preses durant la xerrada organitzada pel CC Ripollet.

ripollet-esp-ciclisme-club-ciclista-xerrada-100523-24.JPG

ripollet-esp-ciclisme-club-ciclista-xerrada-100523-28.JPG

ripollet-esp-ciclisme-club-ciclista-xerrada-100523-30.JPG

ripollet-esp-ciclisme-club-ciclista-xerrada-100523-47.JPG

ripollet-esp-ciclisme-club-ciclista-xerrada-100523-49.JPG