Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una vintena d'entitats participen en la jornada participativa sobre la Festa Major 2022

Les entitats locals, associacions de veïnes i veïns i agents educatius de Ripollet van debatre i proposar diversos aspectes de la Festa Major. Una mirada més inclusiva, més actes per als joves i continuar amb la descentralització de la festa són algunes de les propostes que van tenir més consens entre els participants.

El Centre Cultural va acollir aquest passat dissabte, 12 de febrer, una jornada participativa organitzada per la Comissió de la Festa Major, adreçada a totes les entitats locals, associacions de veïnes i veïns i agents educatius de Ripollet. L'objectiu era recollir l'opinió de les entitats sobre el conjunt de la Festa Major, per tal d'augmentar la participació i repensar alguns aspectes. Prop d'una vintena d'entitats locals van participar d'aquesta jornada participativa.

La sessió de treball va girar entorn de tres grans qüestions generals: què cal continuar fent? Què cal fer de nou? I què cal fer diferent? A partir d'aquests tres grans eixos, els participants van anar reflexionant, debatent i posant en comú les seves aportacions, idees i suggeriments.

jornada participativa FM 02.jpg

Propostes i conclusions

De la jornada participativa amb la participació de les entitats, es van extreure algunes propostes en les quals van coincidir la majoria dels assistents:

  • Una mirada més inclusiva
  • Més activitats per als joves
  • Continuar treballant en la descentralització reforçant les mesures de mobilitat
  • Activitats que permetin recuperar la memòria històrica
  • Propostes de noves activitats i de programació escènica

La trobada va servir per generar un espai de debat i crear sinergies entre els diferents agents associatius. Ara, la Comissió de la Festa Major durà a terme un treball intern per anar valorant cadascuna d'aquestes aportacions. El proper pas serà la convocatòria a les entitats que vulguin fer alguna activitat durant la Festa Major 2022.

NdP/JS

jornada participativa FM 03.jpg