Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total de 50 persones participen en un programa d’orientació laboral per revertir l’impacte de la COVID-19

El programa Suport al Servei d'Orientació Laboral Impacte COVID-19 ha estat portat a terme des de Ripollet Impulsa durant quasi tot un any, amb el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Ripollet Impulsa va posar en marxa, ara fa un any, el febrer de 2021, el programa Suport al Servei d'Orientació Laboral Impacte COVID-19, que compta amb el suport de l'AMB i té l'objectiu d'augmentar l'ocupabilitat de les persones participants. El tancament de les empreses Sintermetal i Nissan, sumat a les conseqüències tan negatives que va provocar la pandèmia de la COVID-19 en sectors com el del metall, va prioritzar l'atenció d'aquests col·lectius, donant resposta a les necessitats més immediates d'acompanyament emocional i laboral.

50 participants i 23 insercions laborals

En aquests mesos de projecte, Ripollet Impulsa ha atès un total de 50 persones; de les quals 41 han realitzat itineraris d'ocupabilitat, 23 han trobat feina i 16 han realitzat Formació ocupacional i/o contínua. Des del servei s'ha volgut destacar que algunes de les insercions laborals han estat amb participants majors de 55 anys, amb contractes indefinits i fixes discontinus, fet que suposa un valor afegit i un avenç qualitatiu.

Orientació grupal i individual

A través d'aquest programa, s'han dut a terme accions d'orientació laboral, tant individuals com grupals, i a partir d'un itinerari personalitzat d'acompanyament a la inserció, les persones participants han millorat la seva autonomia en la recerca de feina i, en conseqüència, han augmentat significativament les seves possibilitats d'inserció.

A més, s'ha fet un acompanyament professional d'aproximació de les persones al teixit empresarial de Ripollet, amb la realització de visites a empreses del municipi per conèixer quines són les ocupacions amb més possibilitats d'inserció, quins requisits demanen i quines competències són les més valorades per a les empreses.

Redacció ripollet.cat - NdP