Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tret de sortida al curs escolar 2023-2024 amb més de 5.500 alumnes als centres educatius de Ripollet

El curs va començar amb normalitat aquest dimecres, 6 de setembre, i amb la baixada de la ràtio a I3 i un descens del número total de l’alumnat com a fets destacables.

Aquest dimecres, 6 de setembre, va donar-se per començat el nou curs escolar 2023-2024 per als nivells d’Educació infantil, primària i secundària. A Ripollet això significa que més de 5.500 alumnes van retornar ahir a les aules (3.400 alumnes a infantil i primària i 2.100 a secundària), a l’espera que el pròxim dimarts, 12 de setembre, es reprenguin les classes de Batxillerat i dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior.

El nou curs està marcat per la baixada de les ràtios a I3, que ha passat a 19 alumnes a l’escola pública i a 22 a la concertada. A més, els 5.500 alumnes totals de Ripollet signifiquen un descens d’uns 200 alumnes respecte al curs anterior, que s’expliquen per la baixada de la natalitat dels darrers anys. Tot i així, els centres educatius del municipi mantenen el mateix nombre d’aules obertes, amb l’excepció de l’Escola Escursell i Bartalot, on hi ha una línia menys d’I3. Encara aquests dies es podran incorporar nous alumnes amb la matrícula viva pendent de resoldre’s.

El regidor d’Educació, Óscar López, va visitar ahir a primera hora l’Escola Anselm Clavé, on va expressar el seu agraïment al personal docent i de l’Ajuntament pel seu esforç perquè les aules estiguessin enllestides per començar el primer dia.

Continuïtat del Pla Educatiu d’Entorn

De cara a aquest curs, l’Ajuntament signarà un nou conveni amb el Departament d’Educació de la Generalitat per a la continuïtat del Pla Educatiu d’Entorn durant els pròxims quatre anys. Això suposarà poder continuar treballant per donar suport a infants i famílies amb més necessitats educatives i socials en termes d’inclusió, i també poder interactuar amb els agents educatius del territori: associacions de famílies, entitats de lleure, esportives, culturals, així com amb els centres educatius i d’altres professionals del món de l’educació. Totes les accions del PEE es continuaran portant a terme fora de l’horari escolar i els principals destinataris seran els infants i jovent de 0 a 20 anys i les seves famílies.

Algunes de les propostes que es portaran a terme són: “El racó de la petita infància”, per a famílies amb infants de 0 a 3 anys; els tallers de suport i acompanyament educatiu, per a infants i joves que acaben etapa educativa (6è de primària) o tot just la comencen a 1r de l’ESO; orientació educativa per als canvis d’etapa; suport digital i lingüístic a les famílies en termes de preinscripció i tallers de coneixement de la llengua catalana, activitats i tallers per a joves en coordinació amb les AMPA i centres educatius del municipi, així com d’altres accions educatives que s’aniran concretant amb el treball conjunt amb la resta de la comunitat educativa de Ripollet.

Redacció ripollet.cat - NDP/SC

ripollet-edu-inici-curs-2023-2024-070923.jfif