Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tres actuacions milloraran l’accessibilitat al parc dels Pinetons

Les obres són fruit del treball conjunt de l’Ajuntament amb la Taula de Persones amb Discapacitat de Ripollet i l’AMB, que finança les obres. A banda d’aquestes actuacions, l’Ajuntament té previstes altres obres per millorar l’accessibilitat a equipaments i espais públics del municipi, algunes d’elles també treballades amb la Taula.

Aquest dilluns, 20 de juny, s’han iniciat els treballs de millora d’accessibilitat al parc dels Pinetons, consistents en tres actuacions puntuals, a càrrec de l’AMB, derivades d’un informe elaborat per l’Ajuntament després de la vista conjunta de tècnics municipals i metropolitans, i membres de la Taula de Persones amb Discapacitat de Ripollet. Les actuacions, amb un cost de 33.839,51 €, consisteixen en la connexió dels dos extrems de la gravera del Torrent Tortuguer, mitjançant un pas pavimentat; la substitució d’un tram de la cuneta del camí asfaltat, a tocar de la zona de vinyes, per una rigola plana per facilitar-ne el pas, i en la instal·lació d’una barana per protegir el desnivell existent en la zona del brollador. Està previst que les obres finalitzin en el termini màxim d’un mes.

Ripollet accessible

A banda d’aquestes actuacions, l’Ajuntament també planeja dur a terme altres obres per millorar l’accessibilitat a equipaments i espais públics del municipi, algunes d’elles també treballades amb la Taula de Persones amb Discapacitat. És el cas de la construcció d’un camí apte per a persones amb mobilitat reduïda, amb tres metres d’amplada i 53 de llargada, que permeti accedir del parc de Gassó Vargas al carrer de Federico García Lorca.

El consistori també té previst habilitar una entrada accessible a la zona verda del camí de la Serra, entre l’Escola Enric Tatché i Pol i el carrer de Pau Casals, i pavimentar el camí que travessa la zona verda existent entre els carrers de Sant Josep, Pizarro i Collserola, a tocar del col·legi Sant Joan de la Creu.

A més, aquest estiu està previst executar les obres de pavimentació del pont de vianants, que també inclou un itinerari per a persones invidents, paral·lel al carril bici, des de la plaça d’Emma Maleras fins a l’institut, on s’instal·larà un semàfor adaptat.

NdP