Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Traça prepara un itinerari i una acció artística per recordar les riuades del 1962

Les activitats es duran a terme aquest divendres, 4 de novembre, dia en què una segona riuada va destrossar el pont per sobre del riu Ripoll ara fa 60 anys. Les persones interessades es poden inscriure al telèfon 669 282 831 o al mail gruppromotor@lafabricadarts.org.

El riu Ripoll, font de vida i riquesa arreu del Vallès, es va desbordar de forma catastròfica la nit del 25 de setembre de 1962, convertint-se en sinònim de mort i destrucció al llarg dels seus 40 quilòmetres. La riuada va causar prop de 700 morts a la comarca, 12 d'ells a Ripollet, i va ocasionar múltiples danys econòmics i materials. Un mes després, el 4 i 7 de novembre del mateix any, la història es repetia tràgicament, amb unes noves riuades que van destrossar el pont sobre el riu Ripoll.

riuada_pont_novembre.jpg

L'entitat Traça vol commemorar aquests fets i recordar les seves víctimes en el marc del 60è aniversari de la tràgica riuada. Dins del projecte "Art i memòria", Traça organitzarà un recorregut pels espais de la riuada, la projecció d'una part del documental "La riuada de 1962 a Ripollet" (Ripollet Història i Imatge, 2012), amb la col·laboració de la Regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament de Ripollet, i una acció artística oberta a tota la ciutadania. Tots aquests actes es duran a terme aquest divendres, 4 de novembre, data concreta en què la segona riuada de 1962 va arrasar el pont sobre el riu Ripoll. Les persones interessades a participar poden inscriure's al telèfon 669 282 831 o al mail gruppromotor@lafabricadarts.org.

cartell-acte-art-memoria.jpg

El dia 4 de novembre es durà a terme aquest recorregut pels espais de la riuada, en la qual participarà l'Agrupació Ripollet Natura, que coneixen molt bé el riu i explicaran als assistents els seus canvis físics. Precisament, durant aquest itinerari, es durà a terme l'acció artística "Còdols in memoriam", que vol crear peces artístiques amb còdols blancs que els participants dipositaran als espais que es visitaran. Tothom que s'inscrigui a l'activitat durant el mes d'octubre, rebrà un còdol blanc perquè pugui crear la seva peça "in memoriam". A l'activitat també hi col·labora el Grup d'Estudis Ripolletencs, que ha gestionat l'exposició "Plou a bots i barrals!", produïda l'any 2012 pel Museu d'Història de Cerdanyola i que recull, majoritàriament, fotografies del pont caigut a Ripollet i de les destrosses de la riuada a banda i banda del riu al seu pas pel municipi.

Podeu veure l'entrevista de l'Info Setmanal de Ripollet Ràdio a Àngels Leiva, de Traça, i Mònica Barahona, de Trencadís, en aquest enllaç.

JS